Kripto Veteran’da bu hafta olası kripto para düzenlemeleri değerlendirildi

Paribu sponsorluğunda BTCHaber’de yayınlanan Kripto Veteran’ın bu haftaki bölümünde kripto paralar üzerine mecliste yapılan toplantı konuşuldu.

Melis Hazal Karagöz moderatörlüğünde gerçekleşen programda Erkan Öz, İsmail Hakkı Polat ve Cemil Şinasi Türün olası düzenlemelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Önce vizyon kurulmalı

Mecliste yapılan toplantılara katılan Erkan Öz, izlenimlerini Kripto Veteran’da paylaştı. Öz, düzenlemelerin gerekliliği konusunda bir ön kabul olduğunu dile getirirken blokzincir konusunda bir vizyon oluşturmanın öneminden bahsetti. “Türkiye’nin neden mümkün olduğunca dışa açık ve teşvik edici bir politika uygulaması gerektiğini anlatabilmemiz için önce vizyonun kurulması ve bu vizyonu anlatmamız lazım” ifadelerini kullandı.

İhtiyaçla çözümü buluşturmak

Kripto para düzenlemesiyle ilgili olası taslakları değerlendiren İsmail Hakkı Polat ise, ihtiyaçla çözümü buluşturamama sorununa dikkat çekti.

Polat, “Burada yapmamız gereken şey; ihtiyacı doğru ortaya koymak ve bu ihtiyaca karşı çözümlerimizi de vizyonumuzu genişleterek ortaya koymak” şeklinde yorumlayarak riskleri ve fırsatları olan bir yol ayrımında olduğumuzun altını çizdi.

Merkeziyetsiz yapıya ülkeler ne kadar hazır?

Cemil Şinasi Türün, tüm dünyada merkeziyetsiz yapılar üzerine tartışmaların yaşandığını belirtti. Konuyla ilgili olarak, “Dünya çapında, merkezin yerine çeperin kuvvetlendirildiği yeni bir düzene geçmekten bahsediliyor. Türkiye’de yapılan kanunlaştırma tartışmasının hemen hemen aynısı şu anda bir sürü ülkede oluyor” ifadelerini kullandı.

Kripto Veteran ekibinin kripto para düzenlemelerini ve bu konuda Türkiye’nin geleceğini değerlendirildiği programı aşağıda izleyebilirsiniz.


 

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN