Kripto Veteran’da bu hafta: “Kripto varlık yasal düzenlemeleri nereye gidiyor?”

Paribu sponsorluğunda BTC Haber TV’de yayınlanan Kripto Veteran’ın bu bölümünde kripto varlık regülasyonlarıyla ilgili güncel durum mercek altına alındı. Erkan Öz, İsmail Hakkı Polat ve Cemil Şinasi Türün’ün konuk olduğu programda Melis Hazal Karagöz konuyla ilgili merak edilenleri sordu.

Rusya’da yeni bir kripto para düzeni

Kripto para ekosisteminde Rus aktörlerin önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Cemil Şinasi Türün, Rusya’da kripto paralarla ilgili çıkan kanun taslağını değerlendirdi. Türün, “Bu taslak yabancı borsalara da izin veriyor ve borsaların bankalar üzerinden beraber çalışmasını zorunlu kılıyor. Transferlerin takip edilmesi için de bir ara sistem kurulmasını şart koşuyor” dedi. Türün, bu kanunun onaylanmasıyla Rusya’da yeni bir kripto para düzeni olduğunu vurguladı.

Sınırlayıcı kripto varlık tanımlarını geliştirmeye yönelik çalışmalar

Kripto Varlık Yasa Tasarısı Çalıştayı’nın paylaştığı rapor da programda öne çıkan konular arasındaydı. Rapora katkıda bulunan isimlerden biri olan Polat, geniş bir kitlenin katılımıyla oluşturulan bu çalışmanın sınırlayıcı kripto varlık tanımlarını geliştirmeye ve dijital varlıklarla kripto varlıklar arasındaki kesişimler ve ayrılıkları ortaya koymaya yönelik olduğunu belirtti.

“Rusya DeFi’ları destekleyecek”

Erkan Öz ise Rusya’daki gelişmeleri ve Rusya maliye bakanının kripto paraları yasaklamaya karşı görüşlerini değerlendirdi. Öz, Rusya’nın ekosistemdeki avantajlarından söz ederken “Rusya DeFi’ları, bağımsız finans örgütlenmesini de destekleyecek ve burada çok kuvvetli olduğunu görecek” öngörüsünde bulundu.

Kripto varlıkların yasal düzenlemeleri ve regülasyonların konuşulduğu Kripto Veteran bölümünün tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN