Kripto Veteran’da bu hafta Bitcoin ATH’si konuşuldu

Paribu sponsorluğunda BTCHaber TV‘de yayınlanan ve Melis Hazal Karagöz moderatörlüğünde hazırlanan Kripto Veteran’ın yeni bölümünde; Bitcoin’de görülen ATH ve doların yükselişi başta olmak üzere piyasadaki hareketlilik ele alındı.

“Mega boğa değil, son dönemeç”

Son zamanlarda Bitcoin’in üç kez üst üste ATH görmesini, yatırımcıların ‘mega boğa dönemi’ olarak adlandırması konusuna değinen Erkan Öz, bu sürecin ‘son dönemeç’ olarak adlandırılması gerektiğini dile getirdi. “Mega boğa dersek, bir daha hiç düşmezmiş gibi algılanabilir ancak bu doğru değil” diyerek, ATH ardından yaşanan düşüşlere de dikkat çekti.

“Grafiklere sürekli bakılmamalı”

İsmail Hakkı Polat, kripto para piyasalarındaki değişkenliğin yatırımcılar üzerindeki etkisinden konuşurken trade yapılmadığı sürece grafiklere sürekli bakmanın doğru olmadığını belirtti. Yatırımcıların teknik analizle birlikte temel analiz yapması gerektiğinin altını çizdi ve ekledi: “Bu işi özümsemiş ve hayat biçimi hâline getirmiş değilseniz, psikolojiniz bozulur.”

Programda kripto para piyasalarının yanı sıra, doların yükselişi de ele alındı. Cemil Şinasi Türün, bu konuyla ilgili olarak; “Doların durumu farklı, rezerv para olduğu için söz konusu olan enflasyon sadece Amerika’da yaşanmıyor, tüm dünyaya yansıyor. Ancak bir yandan da dolar, 2020’nin başlarından beri Bitcoin karşısında değer kaybediyor” dedi.

Piyasalardaki genel durumun ele alındığı programın tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 22 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN