Kripto Veteran bu hafta Amerika enflasyon verisini ve ekonomik sistemin geleceğini değerlendirdi

Paribu sponsorluğunda BTCHaber TV’de yayınlanan Kripto Veteran’ın son bölümünde Cemil Şinasi Türün, İsmail Hakkı Polat ve Erkan Öz, ABD enflasyon verisini, FED’in politikasını ve bunların dolar ve kripto paralara yansımasını mercek altına aldı.

Amerika ekonomisi verimliliğini kaybediyor

Programın satır başları arasında, Amerika enflasyon verisinin nasıl değerlendirilmesi gerektiği vardı. “Enflasyon verisi ile oynanması, sınırlı para ile ilgili bir hadise.” diyen Erkan Öz, bu verilerde yapılan oynamanın büyüme verilerini de yanıltıcı hale getirdiğini söyledi. Öz, Amerika ekonomisinin gün geçtikçe verimliliğini kaybettiğini vurguladı.

“İnsanlar yanlış veriler üzerinden yanlış stratejilerle alım satım yapıyorlar.” diyen İsmail Hakkı Polat ise daha merkezsiz ve katılımcı bir işleyişe ihtiyaç olduğunu söyledi.

Her şeyin görünür olduğu bir sistem

Erkan Öz’ün ekonomik sistem ile ilgili öngörüleri üzerine Cemil Şinasi Türün, sürecin nasıl sonuçlanacağı sorusunu gündeme getirdi.

“Bugün kullandığımız çift kayıt sistemi yerine, blokzincir ile her şeyin işlem bazlı ve görünür olduğu bir sistem geldi.” diyen Cemil Şinasi Türün, yaşanan finansal sürecin insanları bu düzene götüreceğini vurguladı.

Programda İsmail Hakkı Polat da yeni nesil parasal işleyişin temelinde şeffaflık yatması gerektiğini belirtti. “Bunu sağlayabilecek mekanizma tek başına ne insan ne de kurum.” diyen Polat, bu şeffaflığı daha hızlı bir şekilde ortaya çıkarabilen bir blokzincir ekosistemi oluştuğunu söyledi.

Kriz olsa da FED’in politikası değişmeyebilir

Erkan Öz, FED üyelerinin yaptığı açıklamaları da değerlendirdi. Kriz olsa bile, FED’in faiz artırımına devam edebileceğine vurgu yapan Öz, bu açıklamaların tarihi önem taşıdığını söyledi.

“Normalde yapılmayacak şeyleri bile yapmak zorunda kalabileceklerini söylediler.” diyen Erkan Öz, Amerika’nın doların değer kaybı konusundaki endişelerine ve enflasyonla mücadelesine değindi. Öz, “Amerika’nın açıklarını kapatabilmesi, sadece doların rezerv para olmasına bağlı.” dedi.

Kripto Veteran programının yeni bölümünü BTCHaber TV kanalından izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 23 Ocak 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN