Kripto Veteran, Bitcoin ETF’i ve doların yükselişini ele aldı

Paribu sponsorluğunda BTCHaber’de yayınlanan Kripto Veteran’ın dördüncü bölümü, Melis Hazal Karagöz’ün moderatörlüğünde ekranlardaydı.

Cemil Şinasi Türün, Erkan Öz ve İsmail Hakkı Polat bu hafta, Bitcoin ETF’i ile doların yükselişine dair görüşlerini paylaştılar.

“ETF, sonunda gerçekleşti”

Herkesin merakla beklediği ve çok konuşulan Bitcoin ETF’i, yayındaki en önemli konu başlıklarından biriydi. İsmail Hakkı Polat, uzun zamandır beklenen bu ETF’in, Gary Gensler’in ‘Gelecek sert önlemler öncesinde Bitcoin ETF’ine yeşil ışık yakacağım’ demesinin ardından gerçekleştiğine dikkat çekti.

Görkemli bir giriş yapan ETF’in satış oranlarının yüksek olduğuna da değinen Polat, konuyla ilgili şunları söyledi: “Güzel bir gelişmeydi ancak sonuçta bunlar futures, esas beklenti spot piyasadan gerçek Bitcoin ile yapılacak olan ETF’lerde. Asıl yükseliş o zaman yaşanabilir.”

Enflasyon değil, hayat pahalılığı

Melis Hazal Karagöz, doların yükselişine değinirken Erkan Öz’ün geçtiğimiz yıllarda hiperenflasyon üzerine yaptığı tahminleri hatırlattı.

Konu üzerine Erkan Öz, şunları belirtti: “Bu yaşanan enflasyon değil, aslında hayat pahalılığı. Yaşadığımız krizin nedeni de pandemi değil. Her şey, 2019 yılında Amerika’da yaşanan repo kriziyle ve pandemi de bunu tetikledi. O dönem bunları konuşmuş ve olabilecekleri söylemiştik. Batı’da yaşanan benzin kuyrukları, Çin’deki emlak krizi gibi olaylara bakarsanız sadece Türkiye’yi değil, tüm dünyayı etkileyen bir süreç olduğunu görebilirsiniz. Bu yüzden önümüzdeki aylarda özellikle Amerika ve Çin tarafında alınacak kararlar, kritik derecede önemli.”

Madencilik, yasaklardan önce Batı’ya kaydı

ETF ve doların yükselişinin yanı sıra, gündeme gelen bir diğer konu da madenciliğin yön değiştirmesi oldu. Cemil Şinasi Türün; Artık Amerika, Kazakistan, Rusya, Kanada, İrlanda, Malezya ve İran’ın madencilikte ipi göğüsleyen ülkeler olduğunu belirtti.

Türün, madenciliğin Çin’deki yasaklamalardan önce Batı’ya kaydığının da altını çizerek, “Elon Musk’ın madencilerin çevreyi kirlettiğine dair attığı tweet sonrasında olaylar gelişti ve bir yılda, hash rate oranı %65 olan Çin, sıfır oldu” dedi.

Programın tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN