JP Morgan’dan ETF açıklaması

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Hong Kong, dijital varlıklar politikasını güncelledi

Hong Kong, dijital varlıklarla ilgili politikasında güncellemeye gitti. Hong Kong’un Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu, düzenleyici çerçevesine iki adet ek yatırımcı koruma önlemi ekledi. Söz konusu güncellemeler, yatırımcılara sanal varlıkla ilgili ürünler sunan aracılara yönelik. İlk güncelleme bir satış kısıtlamasını içeriyor. Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’nun açıklamasında, karmaşık ürünler olarak kabul edilen sanal varlıklarla ilgili ürünlerin yalnızca profesyonel yatırımcılara sunulması gerektiği belirtildi. İkinci güncelleme ise şu şekilde: Aracılar, müşterilerinin sanal varlıklara veya sanal varlık ürünlerine yatırım yapma konusunda bilgi sahibi olup olmadıklarını değerlendirmek için bir yol belirlemek zorunda. Aracının herhangi bir işlemi gerçekleştirmesi için önce bir “sanal varlık-bilgi testinin” başarıyla tamamlanması gerekiyor.

Avusturya’da Web3 turları düzenlenecek

Bir grup web3 şirketi, Avustralya’da “Web3 Turları” düzenlemek için bir araya geldi. Turların Salzburg gibi turistik anlamda önemli şehirlerde düzenleneceği açıklandı. Bu projeyle turistlerin müzelere gidebileceği ve NFT’lerle katılımlarını doğrulayabileceği, daha sonra bu NFT’lerin restoranlarda ve eğlence mekanlarında indirim için kullanılabileceği belirtildi. Daha evvel farklı ülkelerin de buna benzer turistik girişimleri olduğunu biliyoruz. Oldukça dikkat çeken ve ilgi gören web3 turizmi konusunda yaşanacak gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

JP Morgan’dan ETF açıklaması

Dünyanın en büyük ve en saygın finans kuruluşlarından biri olan JP Morgan’dan Bitcoin ETF’i açıklaması geldi. Birkaç ay içinde Bitcoin ETF’lerinin onaylanabileceğine dair görüş açıklayan JP Morgan, bir spot Bitcoin ETF’inin 10 Ocak’tan önce “büyük olasılıkla” onaylanabileceğini söyledi. Konuyu biraz toparlayacak olursak; henüz Amerika Birleşik Devletleri’nde bir spot Bitcoin ETF’i yok. Ancak SEC, Proshares’in Bitcoin Strategy ETF’si gibi birkaç Bitcoin vadeli ETF’ini onaylamış durumda. Ve SEC’nin masasında mevcut durumda WisdomTree ve ARK Invest de dahil olmak üzere büyük Wall Street oyuncularının başvuruları var.

Bu içerik en son 2 Kasım 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN