Japonya’da kripto para vergilerine yönelik yeni uygulama

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.  

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Japonya’da kripto para vergilerine yönelik yeni uygulama

Japonya hükümeti, ülkenin web3 endüstrisinin gelişimini hızlandırması muhtemel bir hamlede bulunarak gerçekleşmemiş kripto para birimi kazançlarının vergilendirilmesine son verdi. 22 Aralık’ta onaylanan yasa ile üçüncü taraflarca ihraç edilen varlıklar ile piyasa değerleri üzerinden vergilendirilmeyenlerin ihraç ettiği varlıkların işlemlerindeki tutarsızlığı sona erecek.

Güney Kore, üst düzey kamu görevlilerinin kripto varlıklarını açıklayacak

Güney Kore’de önümüzdeki yıldan itibaren üst düzey kamu görevlilerinin kirpto varlıkları açıklanacak. Personel Yönetimi Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, yaklaşık 5800 kamu görevlisinin kripto para birimleri de dahil olmak üzere mülk bilgilerinin hükümetin “Kamu Etiği ve Şeffaflık Girişimi” sisteminde açıklanacağını duyurdu. Bu gelişmenin kaynağı, mayıs ayında kabul edilen iki yasa tasarısına dayanıyor.

Hong Kong’ta stabil kripto para ihraççıları için lisans zorunlu hâle gelecek 

Hong Kong, sektörü denetlemeye yönelik yasama önerisinin bir parçası olarak, stabil kripto para ihraç edenlerin şehirde bir lisans almaları gerektiğini öne sürdü. Hong Kong Merkez Bankası ile Finansal Hizmetler ve Hazine Bürosu tarafından ortaklaşa yayınlanan bir istişare belgesinde yetkililer; bir stabil kripto paraihraççısının “Hong Kong’daki bir veya daha fazla fiat para biriminin değerine dayanan bir stabil kripto paraçıkarması durumunda” HKMA’dan bir lisans alması gerekeceğini söyledi. HKMA, önerilen rejime göre, lisans sahibinin “uygun saklama düzenlemesine sahip yüksek kaliteli ve yüksek likiditeye sahip rezerv varlıklardan oluşan bir havuzun sürdürülmesi gibi” etkili bir istikrar mekanizması oluşturması gerektiğini de belirtti.

Bu içerik en son 28 Aralık 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN