Japonya, dijital yen pilot projesini başlattı

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Japonya, dijital yen pilot projesini başlattı

Japonya Merkez Bankası (BOJ), dijital yen projesi testinin ikinci aşamasının sonuçlarını yayınladı. Raporda elde edilen başarılı sonuçların ardından dijital yen pilot projesine geçiş yapıldığı ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak özel işletmelerden bilgi alma amacıyla bir CBDC Forum’u meydana getirilecek. Bununla birlikte BOJ, 2026 yılının sonuna kadar bir CBDC (Merkez Bankası Dijital Para Birimi) yayınlanması konusunda nihai kararını vereceğini açıkladı.

Pekin, web3 inovasyonu için rapor yayınladı

Pekin’de Zhongguancun Bilim Parkı İdari Komisyonu tarafından web3 endüstrisinin inovasyon ve gelişimini teşvik etme amacıyla teknik bir rapor yayınlandı. Çin’in Silikon Vadisi olarak bilinen Zhongguancun Bilim Parkı İdari Komisyonu, dijital ekonomi için Pekin’in küresel bir inovasyon merkezi olması hedefiyle çalışmalarını yürütüyor.

“Web3 İnovasyon ve Kalkınma Teknik Raporu (2023)” isimli raporda; web3 teknolojisinin, gelecekteki internet endüstrisinin gelişimi için kaçınılmaz bir trend olduğu ve teknolojik atılımların hızlandırılması gerektiği belirtiliyor.

Hong Kong Polis Gücü yeni Metaverse platformu ‘CyberDefender’ı başlattı

 Hong Kong Polis Gücü Siber Güvenlik ve Teknoloji Suçları Bürosu (CSTCB), web3 ve Metaverse ile ilgili potansiyel tehlikeler konusunda halkı eğitmek üzere tasarlanan yeni Metaverse platformu CyberDefender’ı başlattı.

CSTCB, CyberDefender’ın lansman gününde üç farklı sanal mekânda Metaverse içerisinde suç önleme stratejilerinin tartışıldığı “Metaverse’i Keşfetmek” adlı bir etkinlik de düzenledi.

Söz konusu platform, yakın zamanda “Çin Metaverse Teknoloji ve Uygulama İnovasyon Platformu”nun kurulduğu Jiangsu eyaletinin başkenti Nanjing’de yer alan Nanjing Bilgi Bilimi ve Teknolojisi Üniversitesi’nin inovatif liderliğinde hayata geçirildi.

 

Bu içerik en son 30 Mayıs 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN