İspanyol vatandaşları, yabancı platformlardaki kripto varlıklarını beyan edecek

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. 

İspanyol vatandaşları, yabancı platformlardaki kripto varlıklarını beyan edecek

İspanya’da yabancı platformlarda kripto varlığı bulunan vatandaşların, sanal varlıkların vergilendirilmesi yasası gereği, kripto varlıklarını beyan etmesi zorunlu kılındı. İspanyol Vergi İdaresi Ajansı, yurt dışındaki sanal varlıklar için 721 isimli vergi beyanı formunu yayınladı. Bilançoları 50.000 euro’yu (yaklaşık 55.000 $) aşan kripto varlık sahipleri, 1 Ocak 2024’te ile 31 Mart 2024’te arasında formu doldurup göndermekle yükümlü olacak.

Standard Chartered, Çin’in CBDC pilot testine katıldı

İngiliz çok uluslu bankası Standard Chartered, Çin’in Merkez Bankası dijital para birimi (CBDC) dijital yuan’ın (e-CNY) denemelerine katılacak. Ülkede bunu yapan ilk yabancı bankalardan biri olacak ve Çin’in şu anda 26 şehirde devam eden e-CNY pilot test programına da katılacak. 2020’deki başlayan e-CNY işlemleri, 250 milyar doları aşarken, cüzdan sayısı da 120 milyona yükseldi.

Circle, SBI Holdings ile Japonya’daki USDC varlığını genişletmeyi hedefliyor

USDC stabil coin ihraççısı Circle, Japonya’daki varlığını genişletmek için Japon Menkul Kıymetler ve Bankacılık devi SBI Holdings ile ortaklık kurdu. Yapılan açıklamada; başlangıçta USDC’nin dolaşımına yönelik çalışan ve Japonya’da stabil coin kullanımının genişletilmesine yönelik SBI Group ve Circle’ı içeren bir mutabakat zaptı imzalandığını söylendi. Circle CEO’su ve kurucu ortağı Jeremy Allaire ise; Bu ortaklığın dijital para biriminin geleceği için ortak bir vizyonu temsil ettiğini ve Circle’ın Japonya ve Asya Pasifik’teki genişleme planlarında önemli bir kilometre taşı olduğunu dile getirdi.

 

Bu içerik en son 30 Kasım 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN