İngiltere Merkez Bankası, dijital para için ekip kuruyor

BloombergHT’de yayınlanan 30 Dakika programına konuk olan Paribu Araştırma ve Raporlama Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, blokzincir ve kripto para sektöründe yaşanan gelişmeleri anlattı.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

İngiltere Merkez Bankası, dijital para için ekip kuruyor

 İngiltere Merkez Bankası, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) geliştirmek için 30 kişilik bir ekip kurmayı planlıyor.

Şubat ayında İngiliz sterlininin dijital versiyonu üzerinde daha fazla araştırma ve geliştirmeye başladıklarını açıklayan İngiltere Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı, halkı da planlara katılmaya davet etmişti.

Ticaret birliği CryptoUK Yönetim Kurulu Danışmanı Ian Taylor, konuyla ilgili şunları söyledi: “30 kişilik bir ekip, dijital sterline odaklanmak için oldukça önemli bir kaynak gibi görünüyor. Yaratacağı etkinin yanı sıra, Merkez Bankası’nın bu konuda ciddi olduğunu da gösteriyor.”

Brezilyalı Yatırım Bankası BTG Pactual, dolar destekli stabil coin’i tanıttı

 Latin Amerika’nın en büyük yatırım bankalarından biri olan BTG Pactual, dolar destekli bir stabil coin tanıttı. BTG Dol adlı bu stabil coin’in bir banka tarafından çıkarılan dünyanın ilk dolar destekli stabil coin’i olduğu belirtildi.

Banka yaptığı açıklamada, müşterileri açısından dolarizasyonun basit, verimli ve güvenli bir şekilde olmasını sağlayacağını dile getirdi.

Almanya’dan blokzincir tabanlı finans yasası

Alman Maliye Bakanlığı’nın 5 Nisan’da tanıttığı “Geleceğin Finans Yasası” mevzuatı ile Alman hükümeti, ülkedeki girişimler ve yatırımcılar için elverişli bir ortam yaratmayı amaçlıyor.

Blokzincir üzerinde elektronik menkul kıymetlerin ihracı yoluyla sermaye piyasalarının dijitalleştirilmesi ve kripto varlıklarının taşınabilirliğinin iyileştirilmesi, mevzuatın temel hedefleri arasında yer alıyor.

İsveç ve Fransa’nın dijital tahviller için ortaya çıkardığı So Bond projesinin ardından Almanya’dan gelen bu mevzuat da sektör için olumlu yorumlanıyor.

Bu içerik en son 10 Nisan 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN