İngiltere Hazine Bakanlığı tokenizasyon raporu yayınladı

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

İngiltere Hazine Bakanlığı tokenizasyon raporu yayınladı

Birleşik Krallık Hazine bakanlığı’na bağlı çalışan Teknoloji Çalışma Grubu, fon tokenizasyonunun potansiyel kullanım durumları hakkında yeni bir rapor yayınladı. Rapor, tokenlerin para piyasası fonları için teminat olarak kullanımını ve tokenize fonların onchain yatırım piyasasında oynayabileceği rolünü ele alıyor. Rapor, Birleşik Krallık fon sektörünün tokenizasyonun varlık yönetimi sektörüne yönelik potansiyelinden nasıl etkili bir şekilde yararlanabileceğini özetliyor ve Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren firmaların temel bir tokenizasyon modelini nasıl benimseyebileceğini detaylandırıyor. Ayrıca, bu modelin para piyasası fonu teminat yönetimini optimize etmek gibi firmaların iş operasyonlarını nasıl geliştirebileceğini gösteren çeşitli kullanım örnekleri de açıklandı.

Messari’den memecoin açıklaması

Kripto veri toplayıcısı Messari’nin Araştırma Başkan Yardımcısı Maartje Bus, perşembe günü Seul’de gerçekleşen BUIDL Asia’da yaptığı konuşmada, memecoin’lerin kripto para piyasasının hayati bir parçası olmaya devam edeceğini ve potansiyel olarak yeni bir varlık sınıfı olarak durabileceğini söyledi. Bus, “Kripto varlıklar genellikle ortalama bir insan için kullanım alanları olmadığı için eleştirilir ve bu adil bir yorumdur. Ancak memecoin’ler aslında insanları zincire dahil etme konusunda tutarlı bir şekilde başarılı oldu.” yorumunu yaptı. Memecoin’lerin Web3’e yeni gelenleri merkeziyetsizlik ve kripto cüzdanları gibi kripto kavramlarıyla tanıştırdığını söyleyen Bus, memecoin’leri kripto paraların kitlesel adaptasyonu için “Truva Atı” olarak nitelendirdi.

İngiltere’den finansal ürünlerin pazarlamasına yeni düzenleme

İngiltere’nin finansal regülatörü FCA, finansal ürünler ile ilgili önemli bir karara imza attı. 26 Mart’ta yapılan açıklamada meme’ler de dahil olmak üzere finansal ürünlerin pazarlamasında kullanılacak her türlü içeriğin “açık, adil ve yanlış yönlendirici olmaması” gerektiği belirtildi. Kripto paraların da bu kapsamda değerlendirileceği söylendi. Sosyal medyada finansal ürünlerle ilgili herhangi bir pazarlama yapan kişilerin, bir paylaşım yapmadan evvel FCA temsilcisinden onay alması gerekecek.

Bu içerik en son 28 Mart 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN