“İlk Bitcoin ETF’inin gerçekleşmesi kritik önem taşıyor”

Paribu İş Geliştirme Yöneticisi Akar Aydemir, BloombergHT’deki 30 Dakika programında kripto para sektöründeki önemli gelişmelere değindi.

Ekosistem adına önemli bir süreçten geçildiğini belirten Aydemir, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ilk Bitcoin ETF’inin işlem görmesinin kritik önem taşıdığına dikkat çekti.

Grayscale’in dünyanın en büyük Bitcoin fonunu ETF’e çevirmeyi planlamasının da gündemdeki en önemli gelişmelerden biri olduğunu söyledi.

Aydemir, bu gelişmelerin kripto paraların geleneksel piyasalarda kabul görmesinin önemli bir adımı olduğunu ifade etti.

De-Fi projelerine yapılan yatırım ekosistem için önemli

Akar Aydemir, Bitcoin ETF’i ve Grayscale’in ETF planlamasının yanı sıra, Avrupa’da De-Fi üzerine yapılan yatırımların da sektörü büyük ölçüde etkilediğini dile getirdi. “2021 yılının 4. çeyreğinin ilk üç haftasında De-Fi projelerine yapılan yatırımların toplam tutarı 925 milyon doları geçmiş durumda. Bu alana yapılan yatırımların artması kripto ekosistemi için oldukça pozitif bir tablo çiziyor” dedi.

Yayında Facebook’un Metaverse projesine de değinen Aydemir, bu çalışma için Avrupa’da 10.000 kişinin istihdam edileceği haberini ele aldı. Yeni bir iş alanı yaratan bu projenin önümüzdeki günlerde daha çok konuşulacağını ifade ederken şunları söyledi:

“Metaverse, izlediğimiz bilim kurgu filmlerine benzese de artık bu alanların üzerinde elle tutulur şekilde çalışılıyor. Bu sebeple ilerleyen süreçte hayatlarımıza entegre etme olasılığının yüksek olduğunu düşünüyoruz.”

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN