Hong Kong kripto para merkezi olma yolunda

BloombergHT’de yayınlanan 30 Dakika programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Hong Kong kripto para merkezi olma yolunda

Hong Kong’un son teknoloji bir finans merkezi olarak statüsünü geri kazanma ve kripto para merkezi olma yolundaki çalışmalarına devam ediyor.

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu, bireysel yatırımcıların kripto para ticareti yapmasını onayladı. Artık bireysel yatırımcılar, Bitcoin ve Ether gibi kripto paralarla alım satım işlemi yapabilecek. Bununla birlikte 1 Haziran itibarıyla dijital varlık platformları için yeni bir lisanslama rejimi de hayata geçecek. Bu çerçevede hem yatırımcıların korunması hem de kripto para firmalarının teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Güney Kore’den kripto para yasa tasarısı

Güney Kore’de milletvekilleri ve üst düzey hükümet yetkililerinin kripto para varlıklarını beyan etmesini zorunlu kılan yeni bir yasa tasarısının yürürlüğe girmesi bekleniyor. Söz konusu tasarı için 26 Mayıs’ta bir oylama yapılacak. Onaylandığı takdirde Güney Koreli hükümet yetkililerinin hisse senedi, tahvil, mücevher, hediye edilen üyelikler ve 1 milyon Kore wonundan (760 $) daha değerli diğer varlıklarda olduğu gibi dijital varlıklarını da bildirmesi zorunlu olacak.

Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonları Örgütü’nden 18 maddelik politika önerisi

Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonları Örgütü (IOSCO), yakın tarihli bir istişare raporunda 18 kripto para politikası tavsiyesi önerdi. Söz konusu bu öneriler; çıkar çatışmaları, piyasa manipülasyonu, sınır ötesi riskler, saklama ve varlık koruması, operasyonel ve teknolojik risk ve perakende erişim olmak üzere 6 temel alanı kapsıyor. DeFi faaliyetlerinin bu kapsamda yer almamasının yanı sıra; IOSCO, menkul kıymetler düzenlemesi için mevcut standartları izleyen çerçevelerin kullanılması gerektiğini belirtti.

ABD kripto para alanındaki liderliğini kaptırabilir

Yatırım firması Ark Investment’ın yaptığı açıklamaya göre; ABD, kripto para alanındaki liderliğini Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore, Avustralya ve İsviçre’ye kaptırabilir. Kurum analistleri, ABD’deki mevzuat belirsizliği yüzünden hem mevcut firmaların hem de kripto para alanına yeni girenlerin motivasyon kaybına uğradığını belirtti.

 

Bu içerik en son 9 Temmuz 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN