“FinTech’ler eski sistemlerin hantal yapısını değiştiriyor”

Yazılım Test ve Kalite Derneği’nin (Turkish Testing Board – TTB) 18 Aralık’ta düzenlediği TestFinTech panelinde FinTech’lerin geleceği konuşuldu.

Panelde konuşan Paribu CEO’su Yasin Oral, “FinTech’ler eski sitemlerin ve bankaların hantal yapısını değiştiriyor. FinTech’lerin bu yapılar üzerinde sağlamlayıcı ve tamamlayıcı bir etkisi var. Zaman içinde FinTech’ler tamamlayıcı olmaktan sıyrılıp kendi yapılarını doğrudan kurabilecek” dedi.

Pek çok FinTech kuruluşunun bankaların altyapısına ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Yasin Oral, “Bazı bankaların altyapıları üzerinde yapılan çalışmalarda büyük sorunlarla karşılaşıyoruz. Maalesef bankaların büyük bölümü sorunlarla yaşamaya alışmış durumda ve radikal çözümler üretemiyorlar. Eski sistemlerin güncellenmesi gerekiyor çünkü eskiden kurulan bu sistemler yeni çağın gereklerine yanıt veremiyor” ifadelerini kullandı.

Paribu’nun 2020 planlarına da değinen Oral, müşterilerine pek çok yenilik ve ürün sunacaklarını belirterek, “Tüm projelerimizde güvenlik ilk sırada olacak” diye konuştu.

Oral, Türkiye’nin kendi blokzincir ağını kurmaya ihtiyacı olduğunu belirterek Paribu’nun bu konuda çalışmalar yapacağını ifade etti.

Panele Oral’ın yanı sıra Yazılım Test ve Kalite Derneği Başkanı Koray Yitmen, FinTech İstanbul Kurucu Ortağı ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Selim Yazıcı, Iyzico Yazılım Direktörü Yalçın Yenigün, İntertech Yazılım ve Kalite Yönetim Lideri Serkan Can, PayTR CEO’su Tarık Tombul ve Keytorc Test Hizmetleri Yöneticisi Berk Dülger katıldı.

Panelde, Türkiye’de FinTech yatırımlarının yaklaşık 12 milyon dolara ulaştığı açıklandı. Uluslararası Yazılım Test ve Kalite Derneği’nin (ISTQB) dünya ve Türkiye’ye ilişkin yazılım testi verilerinin de paylaşıldığı panelde, Türkiye’de hızla büyümekte olan FinTech sektörünün gelişimi için altyapı yatırımlarının gerekliliğine dikkat çekildi.

“FinTech’ler eski sistemlerin hantal yapısını değiştiriyor” - ParibuLog
Panelin ardından katılımcılara plaketleri takdim edildi.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN