Epic Games’ten yeni NFT tabanlı oyunlar

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Ventures Yöneticisi Erman Taylan, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Epic Games’ten yeni NFT tabanlı oyunlar

Fortnite ve Rocket League gibi oyunların da yaratıcısı olan Epic Games, sahibi olduğu Epic Games Store’da 20’ye yakın NFT tabanlı oyun yayınlayacak. Oyunlardan ikisinin ismini ve detaylarını da paylaştı. Uygulama mağazasında 230 milyondan fazla kayıtlı oyuncusu bulunan Epic Games’in NFT tabanlı oyunlara olan ilgisi web3 oyunlarının geleceği açısından önemli kabul ediliyor.

STEPN ve Axie Infinity, App Store’a geliyor

Apple ve Google’ın web3 oyunlarına karşı mesafeli yaklaşımının aksine bu alanda iş birlikleri kuruyor. Web3’ün en popüler oyunlarından STEPN ve Axie Infinity, App Store’a geliyor.

Daha önce Apple ile Google’ın web3 oyunlarına olumsuz yaklaşmasına neden olan gelir modeli STEPN’Da geçerli değil. Yani, Apple’a NFT satışından önemli oranda bir komisyon verecek gibi görünüyor. Diğer yandan her iki oyunda da NFT sahipleri, NFT’lerini uygulama içinde kullanabilecek.

 EA Sports ile Nike NFT koleksiyonu çıkarıyor

Nike’ın .Swoosh adını verdiği web3 platformundaki NFT’ler, EA Sports tarafından geliştirilen oyunlarda kullanılabilecek. Web3 adaptasyonunda oldukça başarılı işlere imza atan Nike, bugüne kadar birçok NFT koleksiyonunun lansmanını yaptı. Şimdi de EA Sports ile yaptığı iş birliği de web3 oyun dünyasının ses getiren gelişmelerden oldu.

Bu içerik en son 9 Haziran 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN