“Ekosisteme katkı sağlayan gelişmeler yaşanıyor”

Paribu İş Geliştirme Yöneticisi Akar Aydemir, BloombergHT’de yayınlanan “30 Dakika” programında gündemi ele aldı.

Konuşulan başlıklar arasında; Meta’nın kripto cüzdanı Novi, Kongre Üyelerinin olumlu tavrı ve Avusturalya hükümetinden gelen açıklama vardı.

Novi, Whatsapp’ta kullanıma sunuldu

Facebook, yeni adıyla Meta, kripto para reklamlarını kabul edeceğini duyurmasının ardından bugün de kendi kripto cüzdanı Novi ile ilgili bir haber duyurdu. Novi uygulamasının Whatsapp’ta kişiler arasında kripto para gönderimi için pilot uygulaması bugün başlatıldı.

USD’ye dayalı stabil coin Paxos ile başlayan süreç için Aydemir, “Ekosistem adına heyecan verici bir gelişme. Umarız pilot uygulamanın, genel uygulamaya geçişini kısa sürede görebiliriz” dedi.

ABD kongre üyeleri CEO’lara olumlu yaklaştı

6 kripto varlık CEO’sunun davet edildiği ABD kongresi, çarşamba günü gerçekleşti. Daha önce çeşitli suçlamalarla geçen kongrede bu kez blokzincir teknolojisinin faydaları ve kripto paraların finansal sisteme olan katkıları konuşuldu.

Aydemir, kongredeki bu değişikliğin, kuşku içinde olan üyelere rağmen önemli bir gelişme olduğunun altını çizdi.

Avusturalya ödeme sistemlerine kripto parayı dahil ediyor

Avusturalya Maliye Bakanı Josh Frydenberg, son 25 yılın en büyük reformlarını içeren bir sistem getireceğini ve ödeme sistemlerine kripto paraları da ekleyerek dünyada yer edinmek istediklerini belirtti.

Aydemir, bu açıklamanın, tüm dünyada süregelen regülasyon çalışmalarının bir parçası olduğunu belirterek, “Reformun detaylarını ilerleyen dönemlerde göreceğiz” dedi.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN