Devrim Danyal Tüm Zamanların En Yükseği’nde NFT’yi anlattı

Paribu sponsorluğunda hazırlanan Tüm Zamanların En Yükseği programının ikinci sezonu Cem İşçiler ve Fazlı Polat’ın sunumuyla devam ediyor.

İşçiler ve Polat, bu bölümde Devrim Danyal’ı ağırlayarak NFT ile ilgili sorularını yöneltti.

Sertifikasyon niteliği taşıyor

NFT’yi ortaya çıkaran ihtiyacın tarihsel yolculuğunu anlatan Devrim Danyal, NFT’leri sertifikasyon işlevi üzerinden değerlendirdi: “Gerçek değeri park ederek, park ettiğimiz değere bir şey atfetmemiz ve onu dolaştırmamızla başlıyor her şey. Günümüzde ise değerli gördüğünüz bir şeyi teknolojik anlamda bir noktaya park ediyor, onun silinemez ve değiştirilemez halini sağlıyoruz; böylece ona bağlı bulunan sertifika dolaşmaya başlıyor.”

Danyal, NFT için “Hayatımızda sertifikasyon niteliğindeki verileri saklayan ve bize ait olduğunu gösteren yepyeni bir teknoloji” ifadelerini kullandı.

Blokzincirin işlevi

Programda ayrıca blokzincirin NFT alanındaki işlevine de değinildi. Danyal, “Blokzincir bütün kayıt sistemindeki garantörlüğü sağlıyor. Oradaki her kayıt hem anlık olarak alınmış durumda hem de herkes tarafından görülebilecek şekilde şeffaf” ifadelerini kullandı.

Danyal, NFT’nin finansal ekosistemi değiştirecek bir sahiplik göstergesi gibi görünürken aynı zamanda Metaverse üzerindeki her türlü bileşeni bir değer haline getirebildiğinin de altını çizdi.

Tüm Zamanların En Yükseği’nde NFT konusunda merak edilenlerin konuşulduğu bölümü aşağıdan izleyebilir veya Spotify’da dinleyebilirsiniz.

 

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN