CFTC Başkanı Bitcoin ETF’lerinden endişeli

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

CFTC Başkanı Bitcoin ETF’lerinden endişeli

CFTC (Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu) Başkanı Rostin Behnam, spot Bitcoin ETF ürünlerinin yakın zamanda onaylanmış olmasının risklerinden korktuğunu belirterek kripto parayı düzenlemek için federal düzeyde mevzuat çağrısında bulundu.  Behnam’ın açıklamaları, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun şimdiye kadar milyarlarca dolarlık alım satım faaliyetine sahne olan ilk spot Bitcoin borsa yatırım fonları grubunu onaylamasından iki hafta sonra geldi.  Behnam, yaptığı konuşmada; “Korkarım ki, hem bireysel hem de kurumsal piyasa katılımcılarının, Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasıyla birlikte,bir ürünün teknik onayını, nakit emtia dijital varlıklarının gerçek düzenleyici gözetimi ile karıştırma riskini beraberinde getirmektedir.” Behnam, çıkar çatışmaları ve müşteri korumaları gibi konularda dijital varlıklar için nakit piyasalarındaki opak ve tutarsız uygulamaları ele almak için kesin bir şey olmadığını da belirtti.

Harvest Fund, Hong Kong’da spot Bitcoin ETF başvurusu yaptı

Çinli büyük varlık yöneticisi Harvest Fund Management’ın Hong Kong kolunun, cuma günü yerel mali düzenleyiciye bir spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusu yaptığı bildirildi. Harvest’in spot Bitcoin ETF başvurusunu Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’na sunduğu ve bu yıl, 10 Şubat’a denk gelen Ay Yeni Yılı tatilinden sonra şehrin bu tür ilk ETF’sini başlatmayı umduğu bildirildi.

Ark Invest’in Bitcoin ETF hamleleri devam ediyor

Cathie Wood yönetimindeki ARK Invest, kendi ihraç ettiği spot Bitcoin ETF’inin listelenmesinin ardından bünyesindeki fonlarda değişiklik yapıyor. Şirket, 19 Ocak tarihinden günümüze kadar ARKW kodlu Next Generation Internet fonunda yer alan ProShares Bitcoin Trust ETF (BITO) hisselerinden 42,8 milyon dolarlık kısmını elden çıkardı. Paylarının yerine 21 Shares ile ortaklaşa ihraç ettiği ARK 21 Shares, Bitcoin ETF’inden (ARKB) bir buçuk milyon pay koydu. ARKW fonunun yaptığı 42,8 milyonluk satışa karşın alım yapılan hisselerin maddi değeri 62,3 milyon dolar olarak kaydedildi.

Bu içerik en son 29 Ocak 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN