Bitcoin ETF’si başvuruları artışa geçti

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Bitcoin ETF’si başvuruları artışa geçti

 15 Haziran’da sunulan BlackRock’ın ardından ABD’de son iki gün içinde Valkyrie, Invesco ve Wisdom da spot Bitcoin ETF başvurusunda bulundu.

Bu zamana kadar SEC, “vadeli işlemlere bağlı” bitcoin ETF’lerini onaylarken spot ETF’leri onaylamıyordu. Ancak yapılan bu başvuruların nasıl ve ne zaman değerlendirileceği henüz netleşmedi.

Fransa, DeFi için küresel kuralları destekliyor

 Fransa’nın en büyük piyasa düzenleyicisi Autorité des Marchés Financiers (AMF), merkezi olmayan finans (DeFi) için küresel olarak koordine edilecek kuralları desteklediğini söyledi.

Şu an merkeziyetsiz finans ve yönetişim konularını inceleme aşamasında olan Fransa, risk ve kontrol noktalarını ele alıyor. Finansal İstikrar Kurulu (FSB) gibi küresel standart belirleyiciler de konuyla ilgili olarak yıl sonuna kadar tavsiyeler yayınlayacak bir çalışma grubu oluşturmak istiyor.

Singapur, CBDC işletim modellerinde Kore, İtalya ve IMF ile iş birliği yapıyor

Singapur’un merkez bankası, dijital para birimi (CBDC) konusunda Güney Kore, İtalya ve IMF ile birlikte çalışarak ortak bir makale yayınladı.

Stabil kripto paralar üzerinde yapılabilecek kodlamaların günlük harcama limiti veya otomatik ödeme gibi özelliklerini de mümkün kılması bekleniyor. Söz konusu çalışmaların, mevcut durumda teknoloji şirketleri tarafından test edildiği ve finans dünyası için önemli bir gelişme olabileceği düşünülüyor.

Bu içerik en son 27 Temmuz 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN