Birleşik Krallık Dijital Para Birimleri Forumu kuruluyor

BloombergHT’de yayınlanan 30 Dakika programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, gündemde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları ve detaylar şöyle:

Birleşik Krallık Dijital Para Birimleri Forumu kuruluyor

İngiltere kripto merkezi olmak için önemli bir adım atarak Birleşik Krallık Dijital Para Birimleri Forumu kuruyor. 5 İngiliz kurumunun bir araya gelen forumda; Dijital Pound Foundation, The Payment Association, TheCityUK, UK Finance ve The City of London Corporation yer alacak.

Çarşamba günü foruma dahil olan kurumlar, kripto para ekosistemi için daha iyi politikaların hayata geçirmeyi amaçladıklarını belirtti.  Finansal hizmet sektörü ile kripto para evreni arasında fikir alışverişini artırnak ve eğitim yoluyla yatırımcıları olası risklere karşı korumak da planlanan çalışmalar arasında yer alıyor.

Hong Kong, bireysel yatırımcılar için izinli kripto paralar listesi oluşturacak

Hong Kong’lu yetkililer, kripto para start up’larını kendine çekmek ve yatırımcıları korumak için bir teklifte bulundu. Teklif, Hong Kong Menkul Kıymetler Komisyonu’nun önceden belirlenecek bir grup kripto paranın bireysel yatırımcılar tarafından alınıp satılmasına izin

Dijital varlık hizmet sağlayıcı rejim, kısaca VASP olarak bilinen yeni düzene istinaden yapılacak lisans başvuruları, Menkul Kıymetler Komisyonu tarafından 2024’ün ortalarında alınacak.

Abu Dhabi merkezli 2 şirketten web3 ve blokzincir projeleri için 1 milyar dolarlık fon

Abu Dhabi merkezli Venom Foundation ve Iceberg Capital bir araya gelerek web3, blokzincir ve kripto para projeleri için 1 milyar dolarlık bir fonu hayata geçirecek.

Bu kapsamda blokzincir teknolojisini kullanarak dünya sorunlarını çözen yenilikçi şirketler öncelikli tutulacak. Bununla birlikte ödemeler, varlık yönetimi, DeFi, bankacılık hizmetleri ve GameFi gibi uzun vadeli trendlere odaklanarak yenilikçi protokollere ve Web3 dApp’lere de yatırım yapılması hedefleniyor.

Bu içerik en son 9 Temmuz 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN