Avustralya Merkez Bankası, CBDC pilot uygulamasını başlatacak

BloombergHT’de yayınlanan 30 Dakika programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para sektöründe yaşanan gelişmeleri anlattı.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Avustralya Merkez Bankası, CBDC pilot uygulamasını başlatacak

Avustralya Merkez Bankası (RBA) ve Dijital Finans Kooperatifi Araştırma Merkezi’nin yaptığı ortak bir açıklamaya göre; önümüzdeki aylarda Avusturalya, merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) canlı pilot uygulamasını 31 Mart’ta başlatacak.

Araştırma projesinin ilk aşamasında, CBDC’nin potansiyel kullanımlarını ve ekonomik faydalarını göstermek için birkaç finans sektörü katılımcısı seçilecek. Mayıs ayında sona erecek olan proje, değerlendirme bulgularını içeren raporla birlikte 30 Haziran’da yayınlanacak.

Yapılan çalışmaların, endüstrinin uygulamalı öğrenimine katkıda bulunmasının yanı sıra; CBDC’nin, Avustralya finansal sistemi ve ekonomisine potansiyel faydalarına dair politika yapıcılara fikir sunması da bekleniyor.

Fransa, kripto para regülasyonları üzerinde çalışıyor

Fransa Finansal Piyasalar Otoritesi, kripto para lisans koşullarını, operayonel olarak yeni Avrupa kurallarına olabildiğince yakın şekilde uyarlayacaklarını açıkladı.

Kurumun başında olan Marie-Anne Barbat-Layani, dün yaptığı bir konuşmada konuya dair açıklamalarda bulunarak Fransa’nın finansal piyasa düzenleyicisinin, kripto para firmalarının ülkeye kaydolması için yeni gereklilikleri açıklayacağını söyledi. Aynı zamanda sektör temsilcileriyle konuşacağını belirterek, “Bu yeni kuralları netleştirmek için çalışacağız” dedi.

Visa, kripto para planlarını yavaşlatmadığını söyledi

Visa’nın Kripto Para Bölümü Başkanı Sheffield, attığı bir dizi tweet’te kripto para hamlelerini yavaşlattığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirtti. Bununla birlikte, “Halka açık blokzincirler üzerinde çalışan itibari para destekli dijital para birimlerinin, ödemeler ekosisteminde önemli bir rol oynama potansiyeline sahip olduğunu” belirtti.

Bu içerik en son 2 Mart 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN