ABD’den CBDC karşıtı yasa tasarısı

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.


Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

ABD’den CBDC karşıtı yasa tasarısı

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi, ülkede bir merkez bankası dijital parasının (CBDC) çıkmasını önleyici bir yasa tasarısı hazırladı. Doğrudan FED’le ilgili olan bu yasa tasarısı, merkez bankasının bireylere yönelik CBDC çıkarmasını engelleyici nitelik taşıyor. Atlantic Konseyi’ne göre 130 ülke CBDC için araştırma yaparken; FED de bir CBDC olasılığını araştırdığını açıkladı.

Standard Chartered’dan staking hizmeti

İngiliz bankası Standard Chartered’dan staking hizmeti açıklaması geldi. Şirketin kripto kolu olarak nitelendirilebilecek Zodia Custody, müşterilerinin, kripto varlıklarından getiri sağlamasına izin vermeyi planlıyor.  Zodia Custody Yield ismi verilen bu hizmet altında hazine tahvilleri gibi gerçek dünya varlıkları tokenize edilecek ve yatırımcılar, blokzincirin avantajlarından yararlanarak getiri de elde edebilecek.

PayPal, stabil kripto para hizmetini Venmo’ya da taşıyacak

PayPal, stabil kripto para hizmetini, kendi bünyesindeki mobil ödeme uygulaması Venmo’da da sunacak. Şu an için bazı kullanıcılara açık olan bu hizmet, önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılara açılacak. Kullanıcılar, Venmo üzerinden birbirlerine hiçbir maliyet olmadan PayPal USD (PYUSD) gönderebilecek.

Bu içerik en son 4 Haziran 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN