“ABD’de yasalaştırılan “Altyapı Planı”, kripto varlık işlemlerinin vergilendirilmesi açısından kritik”

Paribu İş Geliştirme Yöneticisi Duygu Sarı, BloombergHT’de yayınlanan ’30 Dakika’ programına konuk oldu. Özellikle regülasyona dair yaşanan gelişmeler başta olmak üzere gündemi üç başlıkta değerlendirdi.

Biden, vergi bildirimlerini onayladı

Amerika’da gündeme gelen ve kripto paraların vergilendirilmesini kapsayan yasa tasarısı günün en önemli başlığı oldu.  Duygu Sarı, 1 trilyon dolarlık altyapı tasarısının, vergi bildirimlerinin yapılmasını kapsaması sebebiyle oldukça önemli bir gelişme olduğuna değindi.

Konuyla ilgili olarak, “Tasarının yürürlüğe girmesinden sonraki dönem itibarıyla 10.000 doları aşan kripto para işlemlerinin yasa kapsamında IRS’e bildirilmesi bekleniyor olacak” şeklinde konuştu.

“Yatırımlarla ileriye dönük adımlar atılıyor”

Son zamanlarda sıkça adı duyulan Metaverse ile ilgili yaşanan gelişmelere değinen Sarı, oyun platformlarına blokzincir altyapı çözümleri sunan Forte şirketinin aldığı 725 milyon dolarlık yatırıma dikkat çekti.

Ayrıca, bir VC şirketi olan Paradigm tarafından kripto şirketleri ve protokolleri için 2,5 milyar dolarlık bir fon kurulduğundan söz ederken şu ifadeleri kullandı: “Bu gibi haberler, yatırımcıların ve kullanıcıların ilgisinin sadece kripto varlık alıp satmaktan ibaret olmadığını, bu ekosistemin uzun vadede geliştirilmesine de katkı sağlamak adına ileriye dönük adımlar atıldığını bize gösteriyor.”

Gündemin bir diğer başlığı, Çin’den madencilik yasaklarıyla ilgili gelen açıklama oldu. Sarı, Çin’in karbon emisyonunun azaltılmasında önemli bir etken olarak gördüğü için yasakları uyguladığı yönündeki açıklamalara konuşmasında yer verdi.

Bu içerik en son 22 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN