21. Filmekimi, Paribu sponsorluğunda başlıyor

Filmekimi, Paribu sponsorluğunda 7-16 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşuyor. İKSV tarafından 21. kez düzenlenen festivalin programında dünya sinemasından seçkin filmler yer alıyor.

27 Eylül Salı akşamı Soho House İstanbul’da düzenlenen basın toplantısı ile 21. Filmekimi’nin tanıtımı gerçekleşti. Paribu CEO’su Yasin Oral ve İKSV Genel Müdürü Görgün Taner konuşma yaparken İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan da festivalin program ve içeriği hakkında bilgi verdi.

İKSV Genel Müdürü Görgün Taner açılış konuşmasında “Filmekimi, 2002’den bu yana her ekim ayında merakla beklenen hem şehrin hem sinema dünyasının sembolik hâle gelmiş festivalidir. Dünyanın dört bir yanından usta yönetmenlerin ödüllü filmlerini sinemaseverlerle buluşturan Filmekimi’ni bir kez daha Paribu’nun sponsorluğunda gerçekleştirmekten mutluluk duyuyor ve sanata verdiği desteklerden dolayı Paribu’ya teşekkür ediyoruz” dedi.

Yasin Oral, Paribu’nun sponsorluğuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Paribu olarak yarattığımız katma değeri toplumun faydası için kullanmaya gayret ediyoruz. Bu yaklaşımla kültür sanatı herkes için erişilebilir kılmak adına sorumluluk alıyor ve desteklerimizi sürdürüyoruz.  Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Filmekimi’nin sponsorluğunu üstlendiğimiz ve dünya sinemasının seçkin örneklerinin sinemaseverlerle buluşmasına destek olduğumuz için mutluluk duyuyoruz.”

Filmekimi programında neler var?

Bu yıl Cannes’da Büyük Ödül’ü paylaşan “Öğle Güneşinde Yıldızlar” ve “Yakın” filmleri, Venedik’te En İyi Senaryo ödülünü kazanan “The Banshees of Inisherin” ve “Beyaz Gürültü” gibi merakla beklenen filmlerin yanı sıra; Sundance, Cannes, Venedik, Toronto film festivallerinde gösterilen ödüllü yapımlar Filmekimi’nin programında yer alıyor.

İstanbul’da Beyoğlu Atlas 1948 Sineması, Şişli’de City’s Nişantaşı CINEWAM Premium, Kadıköy Sineması ve Kadıköy Sinematek/Sinemaevi’nde gösterimleri gerçekleşecek Filmekimi’nin biletleri 4 Ekim’de satışa çıkıyor.

Filmekimi’nin detaylarına web sitesinden erişebilir, tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN