10 Soruda Kripto Para Dünyası’nın yeni bölümüne Cemil Şinasi Türün konuk oldu

Paribu sponsorluğunda BloombergHT’de yayınlanan “10 Soruda Kripto Para Dünyası”nın 9. bölümü yayınlandı. Güzem Yılmaz Ertem, son dönemde gündemde yer alan olaylara ilişkin kripto para güvenliği ile ilgili bilinmesi gerekenleri Cemil Şinasi Türün’e sordu.

Cemil Şinasi Türün, regülasyon üzerine fikirlerini dile getirirken “Regülasyon ve düzenleme istiyoruz” dedi. Düzenlemeler geldiğinde son dönemlerde yaşanan karışıklıkların da ortadan kalkacağını dile getirdi.

Ertem, yatırımcıların güvenli borsayı nasıl ayırt edeceğini sorduğunda ise Türün, yatırımcıların büyük çoğunluğunun bilgi eksikliği yaşadığını ifade ederek devletin devreye girmesi ve yatırımcıyı koruması gerektiğini belirtti.

Kripto para platformlarının alım-satım sistemleri üzerine soruları da yanıtlayan Türün, platformların sadece alıcı-satıcılara aracılık hizmeti verdiğinin ve alım-satımı kendilerinin yapmadığının altını çizdi. “Platformlar bizim için işlemleri hızlandırıyor ve varlıkları kendi cüzdanlarında tutup sonra ilgili blokzincire aktarıyorlar” şeklinde işleyişi özetledi. Regülasyon geldiğinde devletin blokzincir ile borsalardaki kayıtların uyuşup uyuşmadığını da denetlemesi gerektiğini söyledi.

Varlıkların nasıl korunacağından, cüzdan tanımlamalarına kadar pek çok sorunun yanıtlandığı programın tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN