Destek Analiz: Tx kodu yerine yatırma adresi iletilmesi

Vaka:

Kullanıcının Tx kodu yerine hesabına tanımlı yatırma adresini iletmesi.

Süreç:

Kullanıcı, kripto para yatırma işlemini gerçekleştirdikten sonra kripto para transferinin hesabına yansımadığını Destek Birimimize ileterek Tx kodunu paylaşmıştır.

Destek Birimimiz, kullanıcının ilettiği Tx kodunu incelemiş ve kullanıcının hesabını kontrol etmiştir. Yapılan kontrol sonucunda iletilen kodun Tx kodu olmadığı, kullanıcının hesabına tanımlı yatırma adresi olduğu anlaşılmıştır.

Destek Birimimiz, kullanıcıya yaptığı tespiti aktararak hatayı düzeltebilmek için ilgili transfere ait Tx kodunu, gönderim sağlanan platformdan talep edebileceğini belirtmiştir.

Sonuç:

Kullanıcı, kripto para transferi gerçekleştirdiği platformdan Tx kodunu istemiş ve Destek Birimimize iletmiştir. Gerekli aksiyonlar alınıp ilgili kripto para transferinin süreci hakkında kullanıcıya bilgilendirme yapılmıştır.

Nelere Dikkat Edilmeli:

Bu örnek olayda cüzdan adresi, transferi gerçekleştirilen kripto paranın gönderiminde kullanılan alıcı adrestir. Tx kodu ise cüzdan adresine gerçekleştirilen transferin kontrolünün sağlanabildiği bağlantı adresidir.

Blokzincirlerde gerçekleşen tüm işlemler için Tx kodu oluşmaktadır. Tx kodu, gönderim sağlanan platformdan talep edilebilir.

 

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN