Destek Analiz: Limit Emir seçeneğinde BTC satış işleminin gerçekleşmemesi

Vaka:

BTC satış işleminin gerçekleşmemesi.

Süreç:

Kullanıcı, BTC satış emri verdiğini ve BTC bakiyesi hesabından düştüğü hâlde bu bakiyenin Türk lirası karşılığının hesabına geçmediğini Destek Birimimize iletmiştir.

Destek Birimimiz konuyu incelediğinde kullanıcının Limit Emir seçeneği ile BTC satış emri oluşturduğunu ve emrinin henüz gerçekleşmediğini görmüştür.

Sonuç:

Kullanıcıya, Limit Emir seçeneği ile kendi belirlediği fiyat üzerinden oluşturduğu BTC satış emrinin henüz karşılık bulmadığı için açık emir olarak pozisyon tutmaya devam ettiği açıklanmıştır. Dilerse oluşturduğu emri, Piyasalar ekranının alt kısmında yer alan Açık Emirlerim sekmesinden iptal edebileceği belirtilmiştir.

Kullanıcı, emrini iptal etmiş ve ilgili BTC bakiyesi kullanılabilir duruma geçmiştir.

Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Paribu’da alım satım işlemlerine başlamadan önce Limit, Piyasa ve Stop-loss Emirlerinin nasıl kullanılması gerektiği hakkındaki Yardım Merkezi içerikleri incelenmelidir.
  • Açık emirler iptal edilene veya karşılık bulana kadar geçerli olacağından kullanıcılar, emrinin karşılık bulmasını beklemek istemediği durumlarda Piyasalar ekranındaki Açık Emirlerim sekmesinden işlemi iptal edebilir.

 

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN