Paribu, Spark Airdrop Programı’nı destekliyor | Spark Token hakkında sık sorulan sorular

Spark Airdrop Programı’nı destekleyen Paribu’da, kullanıcılar 12 Aralık 2020’de saat 03.00’te hesaplarındaki XRP oranında Spark Token almaya hak kazanacak. İlerleyen tarihlerde de Flare Networks tarafından dağıtılacak Spark Token’lar, görüntü alımında kullanıcıların Paribu cüzdanlarındaki toplam XRP oranına göre dağıtılacak.

Spark Token nedir?

Flare Network blokzincir ağının işlevlerini gerçekleştirmek için kullandığı token’dır.

Spark Token’ın XRP ile ilgisi nedir?

Flare Network ağı Ripple blokzincirinden “utility fork” adı verilen yapıyla çatallanarak oluşmaktadır. Bunun sağladığı imkânla XRP zincirinde kayıtlı cüzdanlardan Ripple Labs’in elinde olduğu bilinenlerle token dağıtım programını desteklemeyen platformların cüzdanları dışarıda bırakılarak bakiye görüntüleri alınacağı geliştirici ekip tarafından açıklanmıştır.

Toplamda kaç adet Spark Token dağıtılacaktır?

Zamana yayılacak şekilde toplamda 45 Milyar Spark Token dağıtılacaktır.

Spark Token almaya nasıl hak kazanırım?

12.12.2020 tarihinde saat 03.00’te hesabınızda XRP bulundurarak Spark Token almaya hak kazanacaksınız. Flare Networks’ün yapacağı token dağıtımlarının zamanlaması ve miktarına bağlı olarak hak edilen oranda Spark hesabınıza yatırılacaktır.

Hesabımda kaç adet XRP bulunması gerekir?

Paribu hesabınızda minimum 1 adet XRP’ye sahip olmanız dağıtımdan yararlanmanız için yeterli olacaktır. Küsuratı ölçüsünde yine hak kazanacaksınız.

XRP yatırma çekme işlemleri duracak mı?

Paribu XRP yatırma çekme işlemlerinde bir zaman kısıtlaması yapmayacaktır. Bunun temel sebebi kullanıcılarımızın yatırma çekme işlemlerinin aksatılmamasıdır. Ancak henüz ağda tamamlanmamış XRP işlemleri 12.12.2020 tarihinde saat 03:00’teki görüntü alımına dahil olamayabileceği için Spark Token dağıtımına katılmak isteyen kullanıcılarımızın XRP transferlerini önceki saatlerde tamamlamasını rica ederiz.

Spark Token’ları ne zaman alabiliriz?

Flare Networks token dağıtımlarını ilk dağıtımdan 25-34 ay arası bir sürede aylık dağıtımlarla gerçekleştireceğini paylaşmıştır.

Kaç adet Spark Token hesabıma yatacak?

Dağıtılacak Spark Token miktarı Flare Network tarafından hesaplanacaktır. Toplam 45 milyar Spark Token’dan Ripple Labs’a ait olduğu bilinen ve token dağıtım programını desteklediğini açıklamayan borsaların cüzdanlarında tuttukları XRP miktarları hariç tutulduktan sonra toplam XRP adedinin kaçına sahip olunduğuna göre hak ediş tutarı Flare Network tarafından hesaplanacaktır.

İlk dağıtımda toplam hak edişin %15’inin cüzdan sahiplerine dağıtılacağı, sonraki dönemde 25 ile 34 ay arası bir sürede Flare algoritması tarafından belirlenecek %2-4 arası bir oranda dağıtımın aydan aya yapılmasının planlandığı geliştirici ekip tarafından açıklanmıştır. Bu süre sonunda hesaplarında görüntü alma anında XRP bulunduran kullanıcılarımız hak edişlerinin tamamını almış olacaklardır.

Kullanıcı olarak Spark Token dağıtımına katılmak için herhangi bir şey yapmam gerekir mi?

Paribu kullanıcılarının hesaplarında XRP bulunması dağıtımdan yararlanmak için yeterli olacaktır. Gerekli tüm teknik prosedür Paribu tarafından üstlenilecektir.

Spark Token, Paribu’da listelenecek mi?

Paribu token dağıtım programına destek vereceğini açıklamıştır. Ancak bu Spark Token’ın Paribu’da listeleneceği anlamına gelmemektedir. Paribu her zamanki gibi kripto paraları listeleme standartlarına uygunluğuna göre değerlendirmeye tabi tutmakta ve standardı karşılamaları durumunda listelemektedir.

XRP fiyatında bir değişiklik olacak mı?

Spark Token dağıtımının XRP fiyatını etkileyecek teknik bir özelliği (geleneksel borsalardaki temettü-sermaye artırımı gibi) bulunmamaktadır. Bununla beraber XRP fiyatı da Paribu’da listelenen tüm kripto paralar gibi piyasadaki arz ve talebe göre kendiliğinden oluşmaktadır.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN