Yekta Kopan’ın bu haftaki konuğu Nilay Örnek

Paribu sponsorluğunda hazırlanan Yekta Kopan ile Yarının Dünyası programı, bu hafta Nilay Örnek’i ağırladı. Örnek, editörlükle başlayıp söyleşi gazeteciliğiyle devam eden yolculuğunu ve hayatındaki dönüm noktalarını Yarının Dünyası’nda anlattı.

Teknoloyi ve değişimi yakalamak konusundaki merakının aslında anlatmakla ilgili merakından ileri geldiğini söyleyen Örnek, “Türkiye’de podcast’e ilk giren insanlardan biri olduğum için insanlar beni teknolojiyle çok ilgili görüyorlar ama ben teknolojiden çok ‘nasıl anlatırım’ın peşindeyim” ifadelerini kullandı.

İkili, Nilay Örnek’in Her Umut Ortak Arar kitabına ve toplumsal gelişime dair de konuştu. Örnek, konuyla ilgili görüşlerini “Hep bireysel gelişim üzerinde duruyoruz ama hiç kimse komşusu kötüyken iyi olamaz. Birlikte mutlu olmamız lazım” sözleriyle anlattı.

Programda ayrıca, yarının dünyasına dair hayallerini ve beklentilerini de paylaşan Örnek, “Çok sayısal bir dünyaya gittiğimizi ve bu sayısallığın anlamı götürdüğünü düşünüyorum. İçeriğin, anlamın ve duygunun yeniden değer kazanmasını istiyorum” şeklinde görüşlerini bildirdi.

Nilay Örnek’in konuk olduğu Yarının Dünyası bölümünü aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN