Yasin Oral: “Kripto paraların arkasındaki teknoloji, gelecekte birçok yeniliğin önünü açacak”

Webrazzi tarafından her yıl düzenlenen ve Paribu’nun platin sponsorluğunu üstlendiği Webrazzi Summit 2023 sona erdi. 

Teknoloji dünyasının farklı alanlarından pek çok ismi bir araya getiren Webrazzi Summit, bu yıl da önemli konuşmacıların ve konuların yer aldığı bir programla gerçekleşti. Yasin Oral da Webrazzi CEO’su Arda Kutsal ile “Artan bilinirlik, yükselen etki: Blokzincirle geleceği şekillendirmek” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.

“Piyasa hareketlerinin düşük olduğu bir yıldı”

Paribu’ya ve sektöre dair konuların ele alındığı söyleşide Yasin Oral, global ölçekte sektörün değerlendirmesini yaptı. Piyasa hareketlerinin düşük olduğu bir yılı geride bıraktığımızı belirten Oral, “Bu süreci bir fırsat olarak değerlendirdik. Bizim için altyapı ve proje geliştirdiğimiz bir dönem oldu” dedi.

Paribu’nun 500 milyon TL değerindeki ödenmiş sermayesi ve 2019-2023 yılları arasında 180 milyon doların üzerine çıkan vergi ödemesine de değinen Yasin Oral, şirketin büyümeye devam ettiğini ve teknolojik projeler üzerinde çalışan büyük bir ekibi olduğunu da belirtti. 

“Kripto paraların arkasındaki teknoloji gelecekte birçok yeniliğin önünü açacak” 

Yasin Oral, piyasa hareketlerinin yanı sıra, bu yıl dünya genelinde regülasyon çalışmalarının arttığına da dikkat çekti. 2023’ün pek çok ülkede kanun düzenleyicilerin bu sektörü yakından tanımak ve düzenlemek için çalışmalar yürüttüğü bir yıl olduğunu ifade etti. 

Geliştirmelerin, yeni projelerin ve davaların da gündemde olduğu yılı değerlendiren Yasin Oral görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: “Burada bitmeyen ve bitmeyecek bir ekosistem var. Burada söz konusu sadece kripto paralar değil, bunun arkasında bir teknoloji var ve bu teknoloji, gelecekte birçok yeniliğin önünü açacak.”

Söyleşide Paribu’nun son yayınladığı “Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması”nın öne çıkan sonuçlarıyla birlikte Paribu’nun gelecek planlarına da değinildi. Yeni teknolojik ürün ve projelerin yanı sıra; sanat, spor ve sosyal sorumluluk alanındaki çalışmaları ile yatırımları da söyleşinin öne çıkan başlıkları arasındaydı. 


Bu içerik en son 26 Ekim 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN