X Media Art Museum’un yeni sergisi “Masterpiece” 17 Haziran’da kapılarını açıyor

Paribu’nun sponsorluğunu üstlendiği X Media Art Museum, yapay zekâ ve sanatın buluştuğu yeni sergisi Masterpiece/ An Immersive AI Experience, 17 Haziran’da sanatseverlerle buluşturuyor.

DasDas’ın ev sahipliğinde ziyarete açılacak olan sergi, OUCHHH imzasını taşıyor. X Media Art Museum’un ilk sergisi olan Parallel Universe’ün devam niteliğinde olan Masterpiece / An Immersive AI Experience, sanatsal ifadenin sınırlarını aşan, sanat, bilim ve teknoloji alanlarını iç içe geçiren eşsiz bir yeni medya sergisi olarak sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Ziyaretçiler,  ilk sergiden bugüne gelişen teknoloji ile birlikte sanatçıların daha önceki sergide bulunmayan bambaşka eserlerini, usta müzisyen Mercan Dede ve En İyi Film Oscar’ı alan ‘Nomadland’ın bestecisi Ludovico Einaudi’nin müzikleriyle deneyimleme şansı bulacak. 

Serginin içeriğinde neler var?

Masterpiece / An Immersive AI Experience’de Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh ve Osman Hamdi’nin başyapıtları; yaratıcı zekânın gücüyle sanatsal evrimi ele alarak teknolojinin dönüştürücü etkisini araştırmak için çok boyutlu bir platformda buluşuyor. 20 binden fazla resim, İtalyan sanat tarihi yıllıklarından elde edilen benzersiz veri setlerinin yapay zekânın karmaşık algoritmalarıyla uyumlu bir hâlde 15 milyar fırça darbesine dönüşerek yeniden canlanıyor.

OUCHHH imzalı Masterpiece / An Immersive AI Experience 17 Haziran – 29 Ağustos tarihleri arasında DasDas’ta ziyaret edebilecek. Detaylı bilgi ve bilet satışı için X Media Art Museum’un web sitesini inceleyebilirsiniz.

 

Bu içerik en son 7 Eylül 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN