Walmart ve Unity iş birliği içinde

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Ventures Yöneticisi Erman Taylan, oyun, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Walmart ve Unity iş birliği içinde

Walmart ve Unity, oyunlara gömülü ticareti entegre etmek için iş birliği yaparak kullanıcıların oyun içinde doğrudan Walmart fiziksel ürünleri satın almalarına olanak tanıyor. Yaratıcıların daha fazla oyun platformunda gerçek zamanlı 3D deneyimlerde fiziksel ürünler satmasına olanak tanıyarak müşterilerin sanal ve fiziksel yaşamlarını birleştirip geliştiriciler için yeni bir gelir kanalı oluşmasını sağlıyor. Walmart, bu iş birliğinin gerçekleştiği oyunlarda yaptığı etkinliklerin, kullanıcıların daha fazla etkileşime girmesine yol açtığını belirtiyor.

Blockchain Game Alliance, 2023 Endüstri Raporu’nu yayınladı

Blockchain Game Alliance’ın 2023 Endüstri Raporu’nu yayınlandı. Ankete katılan 526 web3 oyun şirketi çalışanının yüzde 35’i, web2 oyun stüdyolarının yeteneklerini, deneyimini, marka tanınırlığını geniş kitlelere ulaştırmasında web3’ü benimsemenin önemli bir faktör olduğuna inanıyor.

Oyun endüstrisinin karşılaştığı zorluklar arasında yeni kullanıcıların entegrasyonu, kullanıcı kazanımı ve blokzincir oyunlarının sürdürülebilir olmayan şemalarla özdeşleştirildiği de görülüyor. Ankete katılanların yüzde 76,2’si varlık sahipliğini, blokzincir oyunlarının temel avantajı olarak kabul ederken yüzde 52,1’i önümüzdeki 12 ay içinde oyun endüstrisinde en az yüzde 20’lik bir kesimin bu teknolojiyi kullanacağına inanıyor.

Accenture, CES 2024’te Teknoloji Vizyonu 2024 Raporu’nu hazırladı

Yılın en büyük tüketici ürünleri fuarlarından CES, geçtiğimiz hafta Las Vegas’ta gerçekleşti.  Dünyaca ünlü danışmanlık şirketi Accenture da CES 2024’te Teknoloji Vizyonu 2024 adını verdiği bir rapor yayınladı.

Yapay zekanın, insanlık ile teknoloji arasındaki ilişkinin dönüm noktasında durduğunu savunan raporda gelecek de iyimser şekilde tasvir ediliyor. Rapor genel itibarıyla teknoloji ve insanlığın birleşerek eşi benzeri görülmemiş potansiyeli ortaya çıkardığı bir dönemin habercisi olarak öne çıkıyor.

Bu içerik en son 15 Ocak 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN