Üç yıl sonra yeniden: Yekta Kopan ile Paribu Soru Bankası

Yekta Kopan ve Yasin Oral, üç yıl sonra Paribu’nun yeni ofisinde, Paribu Soru Bankası’nın yeni serisi için bir araya geldi. 

İlk seride Yasin Oral’a, kripto para dünyası ve Paribu’ya dair Google’da en çok sorulan soruları yönelten Yekta Kopan, bu kez Paribu’daki değişimi ve dönüşümü sordu. 2020’den bu yana yaşanan gelişmeler, Paribu’nun değerleri, kültür sanata yaklaşımı, sosyal sorumluluk alanındaki faaliyetleri, teknoloji şirketi olarak hayata geçen ve planlanan projelerine kadar pek çok konu bu seride konuşuldu. 

Üç yılı özetleyen kelimeler: sabır, birikim ve değişim

6 bölümden oluşan yeni seride Yekta Kopan, öncelikle geçen üç yılda Paribu’da ve sektörde yaşananları Yasin Oral’dan değerlendirmesini istedi. Bu süreyi özetleyen üç kelimenin sabır, birikim ve değişim olduğunu belirten Oral, bir yandan blokzincir ekosisteminde yaşanan en önemli gelişmeleri de Kopan ile paylaştı.

“Paribu’nun inandıklarını somut adımlarla göstermesi çok önemli” diyen Yekta Kopan, Paribu’nun manifestosunun ne ifade ettiğini ve değerlerini de sordu. Oral, manifestonun bütününe dikkat çekerek tüm projelerini ve çalışmalarını burada bahsedilen yaklaşımla hayata geçirdiklerini söyledi. 

Paribu’nun kültür sanatla olan ilişkisi

Paribu’nun yeni ofisini bir sanat galerisine çeviren Paribu Art Memory’den kültür sanatı sahiplenme nedenlerine, paydaşlarıyla bir araya geldiği Dünya Sanat Günü buluşmalarından yaratıcı endüstriler alanındaki çalışmaları ve projelerine kadar pek çok konuda merak edilenleri Kopan sordu, Oral yanıtladı. 

“İnsanız ve hayatımız iki boyutlu değil. Bizi besleyen ve insanlığa faydalı olacak şeylerden sürekli beslenmemiz gerekiyor. Bunların başında da kültür sanat geliyor” diyen Yasin Oral, Paribu’nun bu bakış açısıyla kurduğu sürdürülebilir iş birliklerine ve verdiği desteklere değindi. Bununla birlikte Paribu’nun spora olan yaklaşımı ve sosyal sorumluluk alanında yürüttüğü projeler de ikilinin konuları arasında yer aldı.

Paribu’ya dair gerçekleşen ve planlanan hayaller

Önceki seride konuşulan ve hayata geçen projeleri de hatırlatarak Yekta Kopan, Yasin Oral’a Paribu’ya dair hayallerini sordu. “Benim, Paribu’dan bağımsız hep bir hedefim vardı ve onu muhafaza ediyorum” diyen Oral, Paribu’nun bu hedefi hızlandıran büyük bir araç olduğunu ifade etti. Amacının, ileride Paribu’nun daha büyük bir noktaya evrilmesi olduğunun da altını çizdi.

Paribu’ya dair bugünün merak edilenleri ve yarının beklentilerinin konuşulduğu Yekta Kopan ile Paribu Soru Bankası, ikinci serisiyle şimdi YouTube’da



Bu içerik en son 15 Ağustos 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN