Tülin Özen: “Başkalarının dediklerindense kendi yapmak istediklerimin doğru yol olduğunu anladım”

Paribu sponsorluğunda hazırlanan Yekta Kopan ile Yarının Dünyası’nın üçüncü yayın dönemi başladı.  Yeni yayın döneminde değişim üzerine odaklanılan programın ilk konuğu Tülin Özen.

Tülin Özen, 2022’de aldığı kararlardan Bahçe Galata’nın kuruluşuna, son dönemlerin en konuşulan oyunlarından Nora 2’den yarının dünyasında tiyatroyu nasıl gördüğüne kadar pek çok görüşünü Yekta Kopan ile paylaştı.

“Sevemediğim işler yaptığımda sonucu çok da parlak olmuyor”

Geçtiğimiz yılın kendinde pek çok yeni karar almasına neden olduğunu söyleyen Özen, değişimle ilgili düşüncelerini aktarırken “Başkalarının dediklerindense kendi yapmak istediklerimin doğru yol olduğunu anladım.” diyerek kendinde değiştirmek istediği çok şey olduğunu, ama inatçılığının değişmeyeceğini kabul etmeye başladığını dile getirdi.

“Bir şeyin ahlaklı olmasıyla ilgili bir sorun hissediyorsam onu sevmek çok zorlaşıyor benim için.” açıklamasında bulunan Tülin Özen, “Sevemediğim işleri yaptığımda sonucu çok da parlak olmuyor.” şeklinde görüşlerini ifade etti.

“Bahçe Galata hemen arkadaşlarını buldu”

Programda Tülin Özen’in, Tansu Biçer ve Saim Güvenoğlu ile kurduğu Bahçe Galata üzerine de konuşuldu. Tiyatroyu kurarken sanatçı olarak kendi ihtiyaçlarını giderebilecek bir yer yaptıklarını ve seyirciyle ortak paydada buluştuklarını belirten Tülin Özen düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: “İşin özünde gittik, süsümüz yok. Ve burada öze ait olan şey birçok insanın da ihtiyacıymış ki, Bahçe Galata hemen arkadaşlarını buldu.”

Bahçe Galata’nın en sevilen oyunu Nora 2 üzerine de Yekta Kopan ile sohbet eden Tülin Özen; “Oyunda dört karakterin de haklı ve haksız olduğu anlar, gerçek hâlde var. Oyundan sonra herkes oyunu düşünür ve eleştirir şekilde çıkıyor. Seyircide bu etkiyi görmek çok güzel.” diyerek oyunla ilgili tepkileri dile getirdi.

“Tiyatroyu tiyatro yapan şey çok basit”

Bugüne dek hep küçük sahnelerde, küçük ekiplerle oynadığını belirten Tülin Özen, büyük prodüksiyonlu tiyatro sahnelerinde oynamayı hayal ettiğini dile getirdi. Bununla birlikte tiyatro ve sinemanın kurduğu ilişkinin bozulmaması gerektiğini ve her iki sanat dalının da basit bir soruyu büyütmek üzerine hareket ettiğini ifade etti. Bu konuyla ilgili görüşlerini şöyle özetledi: “Bunların özüne dair anlatmak istediği şeyi güçlendirmek için olması gerekir. Bir şey beğenilecek mi diye sormaya başladığın anda o öz bozulmaya başlıyor. Tiyatroyu tiyatro yapan şey aslında çok basit.”

Tülin Özen’in konuk olduğu Yekta Kopan ile Yarının Dünyası’nı aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

Bu içerik en son 16 Ocak 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN