Team Paribu kaptanı Eda Erdem, Ayşe Arman’ın sorularını yanıtladı: “Sorumluluk almak karakterim”

Türkiye, Fenerbahçe Opet ve Team Paribu’nun kaptanı, voleybolcu Eda Erdem Ayşe Arman’a verdiği röportajda voleybol yolculuğunu ve hedeflerini anlattı.

Ayşe Arman’ın “O, voleybolda bir efsane! 300 küsur kere milli olmuş bir sporcu. Hem Fenerbahçe’nin hem milli takımın kaptanı. Şimdi de Team Paribu’nun kaptanı. Lider ruhlu bir voleybolcu. Hırsı, tutkusu, zarafeti, gücün, dirayeti, bizi bizden alıyor. Gençler ve kadınlar için müthiş bir rol model olduğuna inanıyorum” ifadeleriyle anlattığı Eda Erdem, röportajda voleybola başlama öyküsünü olimpiyat sürecini anlattı.

“Kalabalık bir aile apartmanında yaşıyorduk. Müthiş bir lüks bu, bir çocuk için. Güzel bir çocukluk geçirdim. Mahallede sürekli futbol oynardık. Bir gün babam boyumun uzadığını, futbolun bana pek de yakışmadığını söyleyince, “Peki n’apim?” dedim. “Basketi dene!” dedi. Ben de basketbol seçmelerine katılmaya karar verdim. Fakat seçmelerin olduğu gün, üşütüp hasta olduğum için, bizimkiler gitmeme izin vermedi. Sonrasında, okulumuza potansiyel sporcu taraması için gelen ilk antrenörüm, İsmail Şahin’in yönlendirmesiyle, kendimi voleybol antrenmanlarında buldum. O gündür bugündür voleybol hayatımda” diyen Erdem, “Aşkla, tutkuyla oynuyorum. Basketbolcu olsaydım ne olurdu bilemiyorum ama voleybolla tanıştıktan sonra hep şunu düşündüm: Ben hayatta en iyi olduğum şeyi bulmuştum!” ifadelerini kullandı.

Röportajda Eda Erdem’in liderlik vasfına da değinildi. Ayşe Arman’ın sorusu üzerine Eda Erdem şunları söyledi:

“Ben sorumluluk almayı seven biriyim. Saha içinde de böyle, dışında da. Kişiliğim bu. Hoşuma gidiyor. Sorun çözmeyi de severim. Sonra soğukkanlıyım. Kontrolümü de kolay kolay kaybetmem. Kritik anlarda, bir sayıyla oyuna ivme kazandırabilmek, takım arkadaşlarımın moralini yükseltmek benim performansımı da arttırıyor. Bunlar kişiliğimle, sporcu karakterimle ilgili şeyler. Bireysel performansım dışında, muhtemelen, takım ruhuna verdiğim katkıdan, antrenörlerim ve yöneticilerim bana hep kaptanlığı yakıştırıyorlar. Ee tabii mutluyum. Çünkü çok büyük bir çaba var. Bunun karşılık görmesi, aşkla bağlı olduğum voleybola olan aidiyetimi daha da arttırıyor.”

Milli Takım’la Olimpiyatlarda mücadele edecek olan Eda Erdem, bu sürece dair şöyle konuştu:

“Aslında olimpiyatlara katılmak bile Türk sporu açısında çok büyük bir başarıydı. Olimpiyat tecrübesi, çok farklı bir tecrübe. Rakiplerimiz arasında, defalarca olimpiyat oynamış, şampiyonluklar yaşamış ekipler var. Biz 2012’den sonra, ikinci defa olimpiyatlara katılacağız. Elbette hepimiz, kendimizi kürsüde, boynumuzda olimpiyat madalyasıyla hayal ediyoruz. Bunu başarabilecek potansiyele sahip olduğumuzu da biliyoruz. Fakat maçlar, sahada kazanılıyor. Her maça, final maçı konsantrasyonuyla çıkarak, gidebildiğimiz en üst noktaya kadar gitmemiz gerekiyor. Eğer bu motivasyonu sahaya yönlendirebilir ve her birimiz sahip olduğumuz potansiyeli maksimum şekilde sahadaki oyunumuza yansıtabilirsek, hayallerimizi gerçekleştirebiliriz diye umut ediyorum.”

Röportajın tamamını okumak için tıklayın.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN