“Regülasyon uzun süre gündemde yer alacak”

Paribu İş Geliştirme Yöneticisi Akar Aydemir, BloombergHT’de canlı yayınlanan “30 Dakika” programına konuk oldu. Aydemir, sektörde yaşanan önemli gelişmeleri ele aldı.

Gündemin başlıkları arasında; regülasyon, geleneksel yatırımcılardan gelen açıklamalar ve Fidelity Digital Assets’in Bitcoin teminatlı kredisi vardı.

Avrupa Birliği’nden regülasyon açıklaması

Son gelen açıklamalara göre, Avrupa Birliği regülasyon düzenlemelerinde “Kripto Varlıklarda Piyasalar” çerçevesini kabul ediyor. Buna bağlı olarak, kripto para firmaları için Avrupa lisansı kabul edilen yerlerde genişlemeler açısından kolaylık getirileceği ve özellikle stabil coin’ler tarafına daha fazla odaklanılacağı açıklandı.

Avrupa Birliği’nin yanı sıra, Rusya’dan da regülasyona ilişkin bazı açıklamalar geldi. Putin, “Kriptolardaki fiyat hareketliliği muazzam. Bu yüzden riski de çok yüksek. Bu yüksek riske dikkat çekenlere kulak vermemiz gerekiyor” dedi. Aydemir, açıklamaları ele alırken regülasyonun ekosistemde en çok konuşulan konu olacağına değindi.

Çin’in kripto yasağı “doğru karar” dendi

Berkshire Hathaway Başkan Yardımcısı ve Warren Buffet’in ortağı Charlie Munger, Çin’in kripto yasağını “doğru karar” olarak nitelendirdi.

Aydemir, konuyla ilgili şu yorumlarda bulundu: “Munger tarafından gelen bu açıklamayı üzücü buluyoruz. Yasaklama ile bu kadar büyük ve teknolojik altyapı ile desteklenen bir ekosistemi yasaklamak buradaki çığır açıcı gelişmelerin de önüne geçmek demektir. En son Janet Yellen tarafından gelen açıklama da bu tezimize güzel bir örnek. Yellen düzenlemelerle beraber stabil kripto paraların ödemelere katkıda bulunabileceğini ve verimlilik sağlayabileceğini söyledi” dedi.

Bitcoin teminatlı kredi açıklaması

Geçtiğimiz hafta Fidelity Investment’ın Kanada’da spot Bitcoin ETF’ini kabul etmesi gündemin en önemli başlıklarından biriydi. Buna benzer bir açıklama da bugün Fidelity Digital Asset tarafından geldi. Kurumsal müşterilerin Bitcoin’i teminat olarak gösterip fiat para alabilecekleri türden bir düzenleme yapıldı.

Aydemir, yapılan bu açıklamanın olumlu bir gelişme olduğuna dikkat çekerek, “Bu karar, Bitcoin’in rezerv para olmasına ve yatırımcının uzun vadede elinde tutmasına imkân sağlayacaktır” dedi.

 

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN