Paribu’nun katkılarıyla “Metabilgi: Algoritma’nın Ritmi” bugün başlıyor

Paribu’nun sergi partnerliğini üstlendiği Contemporary İstanbul Vakfı’nın “Metabilgi: Algoritma’nın Ritmi” isimli yeni sergisi 2 Mayıs-2 Temmuz 2023 tarihleri arasında Fişekhane Cocoon’da sanatseverlerle buluşacak.

Sergi, pazartesi hariç her gün 11.00-18.00 saatleri arasında Paribu’nun desteğiyle ücretsiz ziyaret edilecek.

Esra Özkan’ın küratörlüğünde hazırlanan sergi; teknoloji ve sanat bir araya getirilerek güncel ve dijital sanat üzerinden bakış sunmayı amaçlayan eserlerden oluşuyor. “Bilgi ve Teknoloji”, “İnsan Dışı / İkili Olmayan” gibi başlıklar üzerine eğilerek serginin kavramsal çerçevesini algoritmaya sorduğu sorularla şekillendiren Özkan, derin öğrenme metoduyla öz bağımlı bir dil modeli kullanıyor.

Küratör, algoritma ve sanatçı ilişkisi

Küratörün, algoritmaya sorduğu soru ve aldığı cevapları, sanatçılara yöneltmesi sonucunda sanatçıların yorumlarına da yer vererek kolektif diyalogla geliştirilen bu anlatı, çok sesli bir görsel dile çevriliyor. Algoritma ile kurulan diyalog aracılığıyla “metabilgi” başlığı altında, algoritmanın bize sunduğu veriler ve medya sanatı özelinde sanatçı yorumları ile veri arama yolları ve veriye dönüşen bilgiler sergide karşımıza çıkıyor. Bu kolektif diyalog ve araştırma “Bilgi ve Teknoloji”, “İnsan Dışı / İkili Olmayan” olmak üzere iki farklı ana başlığın organik bağını sunuyor.

Sergide hangi sanatçılar var?

Dijital sanat, enstalasyon gibi farklı disiplinlerdeki kavramların sunulduğu sergide; Ahmet Rüstem Ekici & Hakan Sorar, Ahmet Zahit Dönmez (BUG Game Lab.), Exonemo, Hamza Kırbaş, Levent Özruh, Özge Topçu, Robertina Šebjanič, So Kanno & Takahiro Yamaguchi, Solimán López, Studio Above and Below, Uğur Acil, VR Future, ::vtol:: gibi sanatçıların eserleri yer alıyor.

Bu içerik en son 2 Mayıs 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN