Paribu Ventures ve No Surrender Game, Blockchain Talks’taydı

Paribu ve Webrazzi iş birliğinde yayınlanan “Blockchain Talks” serisinin ikinci bölümü bugün yayınlandı. Program konukları Paribu Ventures Yöneticisi Utku Dördüncü ile No Surrender Game Studio’nun kurucuları Berke Dikmen ve Çağlar Gökçe oldu.

Ahmet Buğra Ferah’ın moderatörlüğünde yayınlanan programda “Web3 oyunlarının geleceği ve oyunlarda sürdürülebilir ekonomi yaratmak” konuşuldu. Web3 odaklı oyunlar ve oyun ekonomisinin sürdürülebilirliği ana başlıklar arasında yer aldı.

“Oyun sektöründe potansiyel görüyoruz”

Paribu Ventures’ın şimdiye dek 13 projeye yatırım yaptığını belirten Utku Dördüncü, Paribu Ventures’ın oyun ve Web3 dünyasına bakışını şu sözlerle aktardı: “Oyun sektörü her sene büyüyen, heyecan verici ve yenilik dolu bir sektör. Bunun en önemli sebebi demografisinin olmaması ve inovasyonun öncüsü şirketler tarafından yürütülmesi. Bir teknoloji şirketi olarak Paribu’nun da oyun sektörünü göz ardı etmesi beklenemezdi. Oyun sektöründe potansiyel görüyor; ürettiğimiz teknoloji ürünleri ve iç dinamiklerimizle birleştirerek yürütmeyi planlıyoruz. Ayrıca oyunun, blokzincir teknolojisine adaptasyon konusunda büyük etkisi olduğuna inanıyoruz.”

“Oyunlarda aidiyet hissedilmeli”

Paribu Ventures’ın yatırım yaptığı No Surrender’ın kurucularından Berke Dikmen, şirketin amaçlarından bahsetti. “İnsanların oyunlarda aidiyet hissetmesi çok önemli. Bu sebeple proje yaratırken olabildiğince basit bir oyun modeliyle yolculuğumuza başladık” dedi ve insanlarda talep yaratacak bir oyun oluşturmanın önemine de değindi.

Çağlar Gökçe ise, No Surrender’ın oyunu tasarlama ve uygulama aşamalarını aktardı. Oyun tasarım sürecinin araştırma, ölçüm ve simülasyon aşamalarından oluştuğunu belirten Gökçe, simülasyonun sonuçlarına göre projeyi şekillendirerek kullanıcı odaklı bir yaklaşımda olduklarını söyledi.

Web3 oyun dünyasının geleceği hakkında konuşulan “Blockchain Talks”un tamamını YouTube’dan izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN