Paribu sponsorluğundaki Kripto Veteran’ın 9. bölümü izleyicilerle buluştu

BTCHaber’in Paribu sponsorluğundaki Kripto Veteran programının dokuzuncu bölümü YouTube üzerinden canlı yayınlandı.

İsmail Hakkı Polat, Erkan Öz ve Cemil Şinasi Tütün’ün hazırladığı programda son günlerin önemli olaylarından biri olan GameStop konusu ele alındı.

İsmail Hakkı Polat, Reddit üzerinden WallStreetBets önderliğinde gerçekleşen GameStop olayları için “smart mob” yani “akıllı kalabalıklar” yorumunda bulundu ve bunun tüm dünyaya yayılmaya başlayan bir kavram olduğunu vurguladı.

Erkan Öz konuyla ilgili olarak, “Bu olaydaki en önemli nokta, küçük yatırımcıların ya da WallStreetBets ile çevresindeki insanların 2018 kriziyle bağlantılı olmalarıdır. İşin bu kısmı anlaşılmadan olayın gerçekçi şekilde analiz edilmesi mümkün değil” ifadesini kullandı ve bu olayın bir dijital ayaklanma olduğunu belirtti.

Elon Musk’ın olaylarda büyük rol oynadığına değinilen yayında Cemil Şinasi Türün, dolaylı yoldan petrol şirketlerine çomak sokucu bir iş yapan Tesla firması ile sektörün devi olan Rockefeller arasında bir çatışma olabileceğinden bahsetti ve “Geleneksel finans ile teknoloji çocuklarının savaşını daha çok göreceğiz” diye ekledi.

Programın tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN