Paribu, sosyal sorumluluk alanındaki stratejisini güncelledi

Paribu, 2022 yılında çalışmalarına başladığı Sürdürülebilir Sosyal Sorumluluk Programları Strateji Belgesi’ni bu yıl güncellemelerini gerçekleştirerek tamamladı. 

Stratejisini, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları çerçevesinde ve manifestosuyla uyumlu bir şekilde oluşturan Paribu, 6 Şubat 2023’te yaşanan depremle birlikte belgenin kapsamını değiştirerek geliştirdi.

Paribu çatısı altında yapılan ve yapılması planlanan tüm sosyal sorumluluk çalışmalarının yol haritasını çizen Sürdürülebilir Sosyal Sorumluluk Programları Strateji Belgesi’ne buradan ulaşabilirsiniz.

 Afet Aksiyon Planı kapsamındaki çalışmalar

 Sürdürülebilir Sosyal Sorumluluk Programları Strateji Belgesi’nin yanı sıra Paribu, afeti odak noktasına aldığı bir Afet Aksiyon Planı da oluşturdu. 

 Paribu’nun “Afete Müdahale” ile “İyileştirme ve Afete Dirençlilik” başlıklarını esas alarak oluşturduğu doküman kapsamında atacağı adımlar ise şöyle:

 Toplumsal Destek / Afet Destek Programı ile afet bölgesinde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK) aracılığıyla afetten etkilenen bölgelere yönelik çalışmaları “Yoksulluğa Son” ve “Nitelikli Eğitim” odağında filantropi ve bağışçılık projeleri ile destekliyor.

Eğitim Destek / STK iş birlikleri kapsamında oluşturduğu programlar ile çocuk ve genç odağında bakım verenlerin ve eğitmenlerin desteklenmesini amaçlıyor.

Kurum İçi Dönüşüm ve Kurum İçi Gönüllülük Programı ile Paribu içerisinde oluşturulan gönüllü ekibi ile birlikte proje geliştirme ve uygulama çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Paribu, topluma fayda üretmek amacıyla Sürdürülebilir Sosyal Sorumluluk Programları Strateji Belgesi ve Afet Aksiyon Planı doğrultusunda hayata geçirdiği çalışmalarını sosyal medya hesapları üzerinden dönemsel olarak paylaşacaktır. 



Bu içerik en son 3 Temmuz 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN