Paribu partnerliğinde CI Bloom’un ikinci edisyonu gerçekleşiyor

Paribu, İstanbul’un genç çağdaş sanatın gelişmesine öncülük eden CI Bloom’un ikinci edisyonunun partnerliğini üstlendi. Ayrıca, ofisinde yer alan dijital ve konvansiyonel eserlerden oluşan “Paribu Sanat Hafızası” koleksiyonuyla katılımcılar arasında da yer alacak.

1-4 Haziran tarihlerinde genel ziyarete açılacak olan CI Bloom, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu’nda gerçekleşecek ve 25 çağdaş sanat galerisinin eserleri yer alacak. 31 Mayıs’ta da sınırlı davetlinin katılacağı bir ön gösterim gerçekleşecek.

CI Bloom bu yıl da genişletilmiş bir programla kâr amacı gütmeyen yaratıcı endüstriler için bir buluşma noktası olmaya devam edecek. Bölgenin yeni nesil sanatçılarını ve sanat profesyonellerini bir araya getirecek fuarda özel projelere ve inisiyatif katılımlarına yer verilecek. Özel projelere ek olarak; fuar programında bu yıl mimarlık, çağdaş sanat, dijital sanat ağırlıklı konferans programları yer alacak.

Paribu Sanat Hafızası nedir?

Paribu’nun CI Bloom’da sergilenen eserler arasında yer alan ve Begüm Güney ile Andrea Pecatikov’un küratörlüğünü üstlendiği “Paribu Sanat Hafızası” koleksiyonu, 47 dijital ve konvansiyonel eserden oluşuyor. Bu koleksiyonun öncelikli hedefi Türkiye’deki çağdaş sanat üretimini desteklemek. Paribu çalışanlarının çağdaş bir sanat ortamı içinde iş yaşamlarını sürdürmesini sağlayan koleksiyonun bir bölümü CI Bloom’da sanatseverlerle buluşacak. Söz konusu proje, kültür sanat alanında sürdürülebilir çalışmalar imza atan Paribu’nun yolculuğunda önemli bir yere sahip.

“Geleceğin sınırsızlığına olan inancı paylaşıyor”

Serginin küratörlerinden Begüm Güney, “Paribu, bu sergi ile geleceğin sınırsızlığına olan inancını paylaşıyor. CI Bloom çatısı altında siz de bu inanca ortak olmaya davetlisiniz” sözleriyle “Paribu Sanat Hafızası”nı tanımladı.

Serginin bir diğer küratörü Andrea Pecatikov ise, markayı bir sanat hafızası yaratmaya götüren yolculuk hakkında şu ifadeleri kullandı: “Paribu’nun kültürel mirası, henüz tam olarak inşa edilmemiş bir kum havuzunda oynamaya cesaret eden meraklı sanatçıların yaratıcılığından doğmuştur. İnsanların kendilerini ifade etme biçimleri, kabul edilen estetik anlayışlar ve bunlarla beraber sanatın anlamı gün geçtikçe değişir. Kalıcı iz bırakacak bir kültürel mirasın bu değişimleri göz önünde bulundurması ve bu dünyanın öncüleri sayılacak sanatçıları şimdiden desteklemesi gerekir. Çünkü sanatçılar ancak cesurca hareket edince ve bilindik sınırları aşınca toplumda yeni ufuklar açılır. Paribu, bu bakış açısıyla ilerler.”

“Kendi eserlerimizle katılmak gurur verici”

Paribu CEO’su Yasin Oral sergi partnerliği ile ilgili görüşlerini şu sözlerle aktardı: “Türkiye’de çağdaş sanat alanında faaliyet gösteren CI Bloom’un bir parçası olduğumuz için mutluluk duyuyoruz. Çağdaş sanatın herkes tarafından erişilebilir hâle geldiği, sanat ve teknolojiyi herkesin hayatına dahil eden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu yıl CI Bloom’da bir partner olmanın ötesinde ‘Paribu Sanat Hafızası’ ile yer almak da ayrıca gurur verici.”

Paribu’nun partnerliğini üstlendiği CI Bloom fuarına özel hazırladığı filmi de YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 10 Mayıs 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN