Microsoft, oyun şirketi Activision Blizzard’ı satın alıyor

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Ventures Yöneticisi Erman Taylan, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Microsoft, oyun şirketi Activision Blizzard’ı satın alıyor

Microsoft, Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Kurumu’nun onayının ardından iki yıldır devam eden Activision Blizzard’ı satın alma sürecinde sona geldi. Microsoft, 69 milyar dolar ödeyeceği satın almada Activision Blizzard’ın bulut oyun haklarını da Ubisoft’a devretme kararı aldı. Bu sebeple ilerleyen dönemde Activision Blizzard oyunları Microsoft’un Xbox Cloud Gaming platformunda yayınlayamayacak. Hamlenin sebebi de İngiltere’deki düzenleyici kurumun bulut oyunları pazarında rekabeti korumak istemesi. Süreç tamamlandıktan sonra Microsoft’un ilk olarak bu dev şirketin geliştirdiği Call of Duty ve Warcraft gibi oyunları Xbox Game Pass’in içine dahil etmesi bekleniyor.

Immutable, Amazon Web Services ile iş birliği kurdu

Web3 oyunları altyapı platformu Immutable, Amazon Web Services ile yaptığı iş birliği kapsamında geniş bir oyun stüdyosu ağına erişim sağlayacak. Ayrıca bünyesindeki oyun geliştiricilere AWS ekibinden eğitim gibi çeşitli desteklerle 100 bin dolara kadar AWS bulut kredisi avantajı getirecek.

Apple Arcade’ın eski kurucu yöneticisi Nicola Sebastiani, Sandbox Game’de

Apple Arcade’ın eski kurucu yöneticisi Nicola Sebastiani, Sandbox Game’e transfer oldu. Ubisoft ve PlayStation’ın ardından Apple’ın oyun aboneliği platformu Arcade’i yöneten Nicola Sebastiani, Sandbox’ın oyun platformunu daha kapsayıcı bir sosyal platform haline getirmeyi hedeflediğini belirtti.

Bu içerik en son 26 Ekim 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN