Lerzan Pamir: “İlkokuldayken bile sahnede düzenlemenin bir kısmını hep ben yapmak isterdim”

Paribu sponsorluğunda hazırlanan Yekta Kopan ile Yarının Dünyası’nda yeni bölüm konuğu yönetmen Lerzan Pamir oldu.

Birbirinden başarılı tiyatro oyununu sahneye taşıyan Lerzan Pamir, kariyerine ve sanata yönelik pek çok konuyu Yekta Kopan ile paylaştı.

“Ferhan Şensoy’un oyununu izleyince karar verdim”

İlkokulda yer aldığı bir temsilde tiyatroya bağlandığını belirten Pamir, “İlkokuldayken bile sahnede düzenlemenin bir kısmını hep ben yapmak isterdim” diyerek yönetmenliğe duyduğu ilgisinin çocuklukta başladığının altını çizdi. İlerleyen yıllarda izlediği Ferhan Şensoy oyunu ile sahne arkasına duyduğu merak ile yönetmen olmak istediğine karar verdiğini belirtti.

Son günlerde yönetmenliğini üstlendiği 1923 Müzikali ile adından söz ettiren  Pamir, bu oyunun, kariyerinde önemli bir dönüm noktası teşkil edeceğini belirtti. Bu oyunun yönetmen koltuğunda olmakla ilgili duygularını “Cumhuriyetin 100. yılına özel bir projeyi yönetme şansı bulduğum için çok gurur duyuyorum” diyerek paylaştı.

“Tiyatronun özü hep aynı kalacak”

Yayında dijital sanat üzerine de görüşlerini dile getiren Pamir, “Tiyatronun özü hep aynı kalacaktır diye düşünüyorum. Değişen şey hep estetik dil oluyor. Kişisel olarak teknolojiyi sevsem de yapmaya biraz ürktüğüm bir şey. Çok iyi örnekleri var ve çok keyifle izliyorum. Sanırım bu alan sahne sanatlarında yapamadıklarımız ve sınırlı kaldıklarımız konusunda yeni kapılar açacak” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Lerzan Pamir’in kariyeri, sanata bakışı ve planları üzerine Yekta Kopan ile gerçekleştirdiği sohbetin tamamını Paribu YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 3 Mayıs 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN