Kripto Veteran’ın gündeminde bu hafta Çin’in blokzincir hamlesi vardı

Paribu sponsorluğunda BTCHaber’de yayınlanan Kripto Veteran’ın yeni bölümünde Çin’de blokzincir ekosistemi üzerine yaşanan gelişmeler konuşuldu.

Melis Hazal Karagöz moderatörlüğünde gerçekleşen yayında İsmail Hakkı Polat, Cemil Şinasi Türün ve Erkan Öz, son günlerde gündemden düşmeyen Çin’deki gelişmeleri yorumladı. İsmail Hakkı Polat, Çin’in kendi içindeki firmalardan blokzincirle ilgili para yerine iş çözümleri geliştirmelerini isteyerek altyapı hazırladığını dile getirdi. Konuyla ilgili olarak Polat, sözlerine şöyle devam etti: “Bu sayede Çin, Alibaba, Huawei, Xiaomi, Tiktok gibi aklınıza gelebilecek her şirketi bu geliştirmeye davet ederek 2 yılda 3 binden fazla blokzincir patenti aldı.”

Çin’de yaşanan gelişmeler üzerine Erkan Öz ise, Çin’in dışarıya kapalı bir politika sergilediğini dile getirdi. “Amerika’da TikTok’un yasaklanmak istemesinin sebebi de Çin’in buralardan veri toplamasıdır. Bu yüzden Türkiye’de dijital varlıklara ödeme yapma yasağına dijital Yuan da dahil edilmeli” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Metaverse, blokzincirden de eski

Programda Facebook’un ‘Metaverse şirketi olacağız’ açıklamalarına da yer verildi. Konuyla ilgili olarak Cemil Şinasi Türün, Facebook’un bu alanda 2013 yılından beri çalıştığını belirtti ve ekledi: “Facebook gibi merkezi bir yapı, Metaverse getirse de dünyada bununla hâkimiyet kuramaz. Çünkü gayrimerkezî blokzincir artık kapatılabilir bir şey değil.”

Global düzeyde önemli gelişmelerin konuşulduğu programın tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN