Koray Birand: “İşin yaratma kısmı hep ilgimi çekti”

Paribu’nun sponsorluğunda hazırlanan Yekta Kopan ile Yarının Dünyası’nın bu haftaki konuğu fotoğrafçı ve yönetmen Koray Birand oldu.

Birand, moda fotoğrafçılığına başlama hikâyesinden oyun geliştiriciliğe, YouTube kanalındaki içeriklerinden spora olan ilgisine kadar pek çok konuyu Yekta Kopan’a anlattı. Bir yandan da hayatındaki kırılma noktalarını paylaştı. 

“Bir anda kendimi moda fotoğrafçısı olarak buldum”

Kariyerinin başlarında devlet kurumlarına tanıtım videoları çekerken moda fotoğrafçısı olma yolunda yaşadığı kırılma noktasını anlatan Koray Birand, ilk moda çekimini yaptığı Bahar Korçan ile anısını paylaştı. O dönemki kreasyonunun çekimini ve web sitesini ücretsiz yapmayı teklif etmesinin ardından kendini bir anda moda fotoğrafçısı olarak bulduğunu dile getirdi. 

“Biraz insani taraflarını geliştirmek gerekiyor”

Kariyeri boyunca kendini beslemeye önem verdiğini belirten Birand, genç meslektaşlarına da aynı tavsiyede bulundu. “Kişinin kendi perspektifine ve vizyonuna yatırım yapması gerektiğine inanırım. Program kullanmak, bir dile hakim olmak kıymetli fakat tek başına bir şey ifade etmiyor. Biraz insani taraflarını geliştirmek gerekiyor” cümleleriyle görüşlerini dile getirdi.

“Teknolojiyle çocukken tanıştım”

Çocukken 48 KB boyutundaki ilk bilgisayarıyla teknolojiyle tanıştığını belirten Koray Birand, aslında fizik okumak istediğini ama üniversite sınavında yeterli puanı alamayıp yetenek sınavına girince sanatla yollarının kesiştiğini dile getirdi. YouTube kanalında da teknolojik ürünler odağında içerikler üreten Birand, bir yandan da oyun geliştiriciliği yapıyor. Teknoloji, oyun, sanat fark etmeksizin “Her neyle ilgilenirsem ilgileneyim, işin yaratma kısmı hep ilgimi çekti” diyen Birand, bildiği her şeyin, üretmek için aracı olduğunun altını çizdi.

Koray Birand’ın kariyerindeki ve hayatındaki kırılma noktalarını, hedeflerini ve planlarını aktardığı Yekta Kopan ile Yarının Dünyası’nın tamamını Paribu YouTube kanalından izleyebilirsiniz.


Bu içerik en son 25 Temmuz 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN