İstanbul Modern’de her perşembe “Paribu ile Sizin Perşembeniz”

Paribu’nun destekçileri arasında yer aldığı, Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern, geçtiğimiz aylarda açılan yeni binasında ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Paribu desteğiyle İstanbul Modern, her perşembe 10.00- 14.00 arası ziyaretçilerine kapılarını ücretsiz aralıyor. 

İstanbul Modern’in, Renzo Piano’nun kurucusu olduğu Renzo Piano Building Workshop (RPBW) tarafından tasarlanan yeni binası, ziyaretçileri odak noktasına alan bir planlamayla tasarlandı. RPBW’nin Türkiye’deki ilk projesi olma özelliğini taşıyan yeni İstanbul Modern binası, aynı zamanda İstanbul’a nitelikli mekân kazandırma amacı da taşıyor.

Paribu ile Sizin Perşembeniz

İstanbul Modern, yeni binasında Paribu desteğiyle perşembe günleri 10.00-14.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebilir. “Paribu ile Sizin Perşembeniz” kapsamında ziyaretçiler, müzedeki tüm güncel sergileri ücretsiz gezmenin yanı sıra; ayda bir kez perşembe gününe denk gelen sanatçı atölyeleri, etkinlikler ve film gösterimlerine de ücretsiz katılabilecek.

Paribu’nun “Sizin Perşembeniz” iş birliğine özel hazırladığı reklam filmi yayında. Paribu YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

İstanbul Modern’in güncel takviminde “Paribu ile Sizin Perşembeniz” kapsamında ücretsiz gezebileceğiniz beş farklı sergi yer alıyor.

  • Yüzen Adalar

Türkiye ve dünyadan eserlerinin büyük çoğunluğu ilk kez sergilenen 110 sanatçı ve 2 sanatçı ikilisine ait 280’den fazla yapıtın yer aldığı sergi yalnızca özel bir alanda değil, müze binasının farklı yerlerine yerleştirilen eserleriyle görülebilir.

  • Başka Bir Yerde

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın Türkiye, Hindistan, Gürcistan, Çin, Fas ve Rusya gibi farklı coğrafyalarda çektiği 22 büyük portreden oluşan fotoğraf sergisi.

  • Hep Buradayız

Kadın sanatçıların üretimlerini desteklemek ve görünürlüğünü artırmak amacıyla kurulan İstanbul Modern Kadın Sanatçılar Fonu aracılığıyla müze koleksiyonuna dahil edilen yapıtların ilk kez bir araya geldiği sergi.

  • Renzo Piano: Yerin Ruhu

İstanbul Modern’in yeni müze binasının hikâyesinin, RPBW’nin öne çıkan diğer kültür sanat yapılarının mimarisiyle sunulduğu sergi, müzenin yaratıcısı RPBW imzasını taşıyor.

  • Mimarinin İnşası

İstanbul Modern’in yapım sürecini fotoğraflayan Cemal Emden’in imzasını taşıyan sergide sanatçının seçkilerinden tarihi bir dönüşüm aktarılıyor.

İstanbul Modern’in yeni mimarisini incelemek, sergi ve etkinlik programı hakkında detaylı bilgi almak için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bu içerik en son 23 Şubat 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN