Gonca Vuslateri: “Anton Çehov’u anladığım ilk serüvendi Maşa”

Paribu sponsorluğunda hazırlanan Yekta Kopan ile Yarının Dünyası’nın yeni bölüm konuğu Gonca Vuslateri oldu.

Gonca Vuslateri, oyunculuk hayatındaki kırılma noktalarını, “en”lerini ve teknolojiye bakış açısını Yekta Kopan’a anlattı. 

“Anton Çehov’u anladığım ilk serüvendi Maşa”

Gonca Vuslateri, oyunculuk kariyerindeki kırılma noktalarını anlatırken 28 yaşından sonra oyunculuğa daha farklı yaklaştığını vurguladı. Canlandırdığı roller arasında kendisine çok şey öğreten karakterin ise, Anton Çehov’un Martı oyunundaki Maşa karakteri olduğunu dile getirdi. “Olağanüstü bir yazar olan Anton Çehov’u anladığım ilk serüvendi” diyen Vuslateri, bu oyunun hayatında önemli bir yeri olduğunu belirtti. 

Annesinin, kendisini çocukluğundan itibaren teşvik etmesi sonucu oyunculuk eğitimine başlayan Vuslateri, “Çocukluğumu yaşadım da hiç çocuk oyunu seyretmedim” küçük yaşta yetişkin oyunları izlemeye başladığını dile getirdi. Ayşenil Şamlıoğlu’nun yönettiği “Bana Mastikayı Çalsana” oyununda rol aldığında oyunculuğu gerçekten istediğine karar verdiğini söyledi. 

“Sek sek oynayan çocuk kavgası yaparız”

İzlemekten keyif aldığı ve çok iyi anlaştığı oyuncular arasında Şükran Ovalı’nın başta geldiğini söyleyen Vuslateri, Ovalı ile olan ilişkisini “Nerelere gelirsek hayatımızın içinde hala sek sek oynayan çocuk kavgası yaparız ama çok seviyoruz birbirimizi” sözleriyle tasvir etti.

Yayında teknoloji ve yenilikler üzerine de konuşuldu. Teknoloji insanı olmadığını belirten Vuslateri, yapay zekâyı hala tam olarak algılayamadığını dile getirdi. Bir yandan da “Teknoloji ve sinema birbirinden ayrılmaz bir hâle geldi artık” diyerek teknolojinin mesleğine olan etkisine de değindi. 

Yekta Kopan ve Gonca Vuslateri’nin tiyatro, sinema ve teknoloji üzerine gerçekleştirdiği sohbetin tamamını Paribu YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 26 Haziran 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN