Fenerbahçe Token’da planlı ilk yakım işlemi tamamlandı

Paribu ve Fenerbahçe Token iş birliğiyle üretilen Fenerbahçe Token’ın planlı ilk yakım işlemi bugün gerçekleşti.

İlk yakımda 11 milyon 500 bin TL’ye karşılık gelen 170.000 adet Fenerbahçe Token’ın yakım işlemi tamamlandı.

Fenerbahçe Token whitepaper’ında da belirtildiği gibi, Fenerbahçe Token’ın maksimum arzı 190 milyon 700 bin olacak, arzın tamamı 25 yıl içinde yaratılacak. Gerçekleşecek planlı yakımlarla nihai arz 100 milyon adede kadar düşecek.

Token yakımı nedir?

Token yakımı, bir token’ın bir miktarının geri döndürülemez bir adrese gönderilmesiyle dolaşımdan kaldırılması olarak tanımlanıyor. Dolaşımdan bir kez çıkarılan kripto varlıklar bir daha asla geri getirilemiyor.

Token yakma işlemleri akıllı kontratların fonksiyonel bir katkısıdır. Dolayısıyla yakım işlemleri sadece kripto varlıklar ile yapılabilir. Para piyasalarında benzer bir işlemin yapılabilmesi söz konusu değildir.

Yatırma çekme başladı

Fenerbahçe Token ön satışında  Seçenek 2 üzerinden alınan kilitsiz token’lar için yatırma çekme işlemleri başladı. Fenerbahçe Token ön satışında Seçenek 2’de yer alan kilitsiz token’lar ERC-20 token’larını destekleyen kişisel cüzdanlara çekilebilecek.

Seçenek 1 üzerinden alınan kilitli token’ların yatırma çekme işlemleri ise daha önce açıklandığı gibi 16 Mayıs 2022’de başlayacak.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN