Dilan Bozyel: “Başarılı olmak için toplumda utanmamam gerekiyor”

Paribu sponsorluğunda hazırlanan Yekta Kopan ile Yarının Dünyası’nın yeni bölümünün konuğu fotoğrafçı Dilan Bozyel oldu.

Dilan Bozyel, seyahat ettiği, yaşadığı yerlerdeki fotoğrafçılık deneyimlerinden analog ve dijital fotoğrafçılık arasındaki farka, yeni nesilde gördüğü umutsuzluktan müzik tercihlerine kadar birçok konuyu Yekta Kopan’a anlattı.

“Travis konseri kariyerimdeki kırılma noktası oldu”

Londra’da öğrenciyken Travis’in konser fotoğraflarını çekmek için kabul edilen Bozyel, çekim sırasında yaşadıklarının kariyerindeki kırılma noktası olduğuna değindi. Yaşadığı olayın insani bir durum olduğunu belirtirken başarılı olmak için toplumda utanmaması gerektiğini anladığını ifade etti.

Her şehri iki kelimeyle tanımlamak

Seyyah bir fotoğrafçı olarak kariyerini sürdüren Dilan Bozyel, daha önce Londra, Paris, Beyrut, Diyarbakır ve İstanbul’da fotoğraf çekerek yaşamını sürdürdüğünü aktardı. Yaşadığı şehirleri; “Aylaklık ve bohemlik Paris, özgürlük ve punk Londra, ağırbaşlılık ve aile Diyarbakır, tarih ve hoyratlık Beyrut, İstanbul da “ben” diyebileceğim tek şehir” diyerek iki kelime ile tanımladı.

“Barış Manço’nun fotoğrafını çekmeyi çok isterdim”

Bir fotoğrafçı olarak çekmek istediği çok müzisyen olduğunu dile getiren Bozyel, “Barış Manço’nun fotoğrafını çekmeyi çok isterdim” dedi. Bununla birlikte Jim Morrison ve Fazıl Say’ın da fotoğrafını çekmek istediğini belirtti.

Yayında sosyal medyanın fotoğrafçılık üzerine de sohbet edildi. Dilan Bozyel, sosyal medyada fotoğrafın yeniden videodan daha çok tercih edildiği yönünde görüşlerini bildirirken şunları söyledi: “Ne kadar hızlı zihne ulaşabileceğimiz görüntüler çekersek o kadar çok izleyiciye ulaşacağız.”

Dilan Bozyel’in konuk olduğu Yekta Kopan ile Yarının Dünyası’nı aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 31 Ocak 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN