Can Kazaz: “Müzisyenlerin bağımsız olabileceğini kanıtlamak istedim”

Paribu sponsorluğunda hazırlanan Yekta Kopan ile Yarının Dünyası’nın yeni bölüm konuğu müzisyen Can Kazaz oldu. 

Can Kazaz, müzik stilinden kariyer yolculuğuna, kendisini etkileyen müzisyenlerden gelecek proje ve hayallerine kadar pek çok konuda Yekta Kopan ile konuştu.

“Enstrümanlar iç dünyama kapanma aracımdı”

Çocukluk yıllarından itibaren müzik ve kelimelerle ilgili olduğunu belirten Kazaz,  “Çocukken enstrümanlarla haşır neşir olmam benim iç dünyama kapanma aracımdı” diyerek müziğin hayatındaki etkisinden bahsetti.  

Rap müzikle ilişkisinin  ortaokul yıllarındayken  Eminem’in Cleanin’ Out My Closet şarkısıyla başladığını belirtirken ilgisinin zamanla arttığını dile getirdi. İlk olarak Türkçe Underground rap forumlarına girdiğini, ardından lise yıllarındayken Soundcloud’a yüklediği müziklerin beğenilmesiyle ilk albümünü oluşturduğunu anlattı.

“Müzikteki duyguları daha uçta yaşıyorum”

Rap müzikten akustik temalı müziğe geçişiyle ilgili olarak iki müziğin duygusundan da beslendiğini dile getiren Can Kazaz, her iki duygudan birini salt olarak yaşamadığını ifade etti. Müzisyen kimliğiyle bestelerini icra ederken ise, müzikteki duyguları daha uçta yaşadığını dile getirdi.

Dünyanın dijitale yöneldiğini fark ettiği dönemlerde ilk singer songwriter albümünü çıkarmaya karar veren Kazaz, o süreci şöyle özetledi: “2010-2012 arasında soundcloud’a demolar yüklerken “Bunları albüm yapsana” diyenler oldu. Oradaki müziklerin hepsini bir albümde topladım. Bağımsız olarak yapmak istedim. Amacım CD basmadan, dijital olarak da müzisyenler geçinebilir, bağımsızlaşabilir demekti. Tek amacım bunu amorti etmekti ve ettim”

“Sürsün Bahar” bir yas sürecini sonlandırma ağıtımdı

Şarkılarının uyandırdığı hisler üzerine de düşüncelerini dile getiren Kazaz, katıldığı bir podcast programında fark ettiği bir durumu paylaştı: “Orada dertleşirken fark ettim. Sürsün Bahar şarkım bir yas sürecini sonlandırma ağıtıymış. Yas sürecimi sağlıklı sonlandırdığımın bir sembolü oldu.” 

Yarın içerisinde var olmak ve kalıcı olmak istediğini belirtirken ilerleyen dönemlerde yabancı bir sanatçıyla bir düet yapmak istediğini de aktardı. Can Kazaz’ın konser ve albüm projeleri başta olmak üzere, devam eden çalışmalarına da değindiği yayının tamamını Paribu YouTube kanalından izleyebilirsiniz. 




Bu içerik en son 14 Haziran 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN